Marşlı ünlü iş adamının hayatı kitap oldu!

Kahramanmaraşlı 85 yaşındaki işadamı İsmail Kurtul'un hayatı kitap oldu.

Marşlı ünlü iş adamının hayatı kitap oldu!

Marşlı ünlü iş adamının hayatı kitap oldu!

Kahramanmaraşlı 85 yaşındaki işadamı İsmail Kurtul'un hayatı kitap oldu.

10 Mart 2018 Cumartesi 11:59

Dünden bugüne Kahramanmaraş'ı anlatan İsmail Kurtul'un hayatı, Yaşar Alparslan tarafından kaleme alındı. 'Ustalara Saygı' adıyla yayınlanan kitapta, girişimci ruha sahip bir insanın yaşam serüvenin yanı sıra bir oğulun, bir babanın ve bir dedenin hikayesi anlatılıyor.

PAMUK İŞİNE YÖNELDİ
17 yaşındayken baba mesleği olan bahçeciliğe başlayan İsmail Kurtul, "Bahçecilik işini bırakıp, ağırlığı çeltikçiliğe verdik. Sonra da hem kendi malımızı hem de civarda yetişen çeltiği değerlendirmek için çeltik fabrikası kurduk. Dünyadaki iktisadi değişimi görerek, çeltik işini bırakıp pamuk işine yöneldik. Çünkü Türkiye'de çeltik geriledi" dedi.

ÜLKELER AÇILDI

"Dünyanın küçülmesi ülkeleri birbirine açtı" diye konuşan Kurtul, "Kapalı ekonomi kalmadı. Artık değil kendi içinde dünya ile rekabet edeceksin. İşte dünya şartlarında pirinçte dayanamadık. Pirinç işi Maraş'ta bitti. Bu ara başka gelişme oldu. Eskiden ekilen koza hışırın yerine modern pamuk aldı" dedi. İşadamlarından destek isteyen Kurtul, 60 yıllık iş tecrübesiyle iş alanlarındaki boşluğu doldurduklarını söyledi. (Sabah- Sırrıberk Arslan)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326