Mercan balıkçılıktan balık tavsiyesi!

Hem sağlıklı olması hem de lezzeti nedeniyle sofraların baştacı olan balık içerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle havaların soğuduğu şu günlerde en çok tercih edilen besinler arasında yer alıyor.

Mercan balıkçılıktan balık tavsiyesi!

Mercan balıkçılıktan balık tavsiyesi!

Hem sağlıklı olması hem de lezzeti nedeniyle sofraların baştacı olan balık içerdiği minareller, folik asit, fosfor ve kalsiyum gibi maddelerle havaların soğuduğu şu günlerde en çok tercih edilen besinler arasında yer alıyor.

12 Aralık 2018 Çarşamba 12:13

İşin uzmanları, mevsimsel özellikler ve hava durumunun balığın lezzetine etki ettiğini söylüyor. Peki, hangi balık hangi ayda yenmeli? Aralık ayında hangi balık tüketilmeli? Bu soruların cevabını Kahramanmaraş’taki balık esnaflarından, Mercan Balıkçılık Şirket Müdürü Teyfik Elma’dan aldık.

Elma, Balığın mevsime ve iklim şartlarına göre tadı ve kalitesi değişen bir besin türü olduğunu söyledi. Yılın her ayı farklı balık çeşitlerinin denizlerdeki miktarı, yağ oranı ve kalitesinin değişiklik gösterdiğini aktaran usta balıkçı, “Aralık ayında balıkların tam olarak yağlanıp lezzetlenir. Lüfer, torik, palamut ve uskumru bu mevsimde oldukça yağlı ve besleyicidir. Hamsi, tekir, barbunya gibi balıklar da bolca bulunup farklı çeşitlerde pişirilmeye müsaittir. İzmarit ve mezgitten uzak durulmalıdır. Çinakop, üremesi için yenmemelidir.” dedi.

Teyfik Elma, balıkların günlük olarak getirildiğini belirterek, “Burada büyük bir özveri ile çalışarak her gün taze balık getirerek halkımıza sunuyoruz. Burada her çeşit balık bulmanız mümkün. Müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için her gün hummalı bir çalışma yapıyoruz. Balığı denizden çıktığı gibi, en güzel balıkları kendi araçlarımızla kentimize getiriyoruz. Kahramanmaraş halkını sağlıklı olan beyaz et tüketimine davet ediyoruz.” diye konuştu.

Balık çeşitleri arasında en çok ilgiyi hamsi balığının gördüğünü kaydeden Elma şöyle konuştu: “Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek adına bir takım çalışmalarımız oluyor. Bunlardan biri, müşterilerimiz hamsi tava zahmetine girmemesi için hamsiyi folyolarda hazırlayıp bu şekilde müşterilere sunuyoruz. Ayrıca vakit sorunu yaşayan müşterilerimiz, söylemeleri halinde balıkları pişirip bu şekilde kendilerine ulaştırıyoruz.”

Kahramanmaraşlı balıkçı esnafının kötü hava şartlarından etkilenmediğine dikkat çeken Elma, “Aksine kış aylarında satışlarımızda azda olsa kıpırdanma oluyor. Kış aylarında yaşanan hareketlilik yaz aylarında görebilmek mümkün değil. Özellikle Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaşanan hareketlilik balıkçı esnafının yüzünü güldürüyor. Fakat hareketliliğin daha çok olmasını ümit ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Elma, balık tüketiminde Mercan balıkçılığı tercih eden Kahramanmaraş halkına teşekkür etti. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326