Milliyetçilik" ve "Türkçülük" nedir?

"Türkçülük, öyle şerefli bir bayraktır ki; O'nu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir...

Milliyetçilik" ve "Türkçülük" nedir?

Milliyetçilik" ve "Türkçülük" nedir?

"Türkçülük, öyle şerefli bir bayraktır ki; O'nu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir...

31 Temmuz 2021 Cumartesi 15:11

Milleti Taasubun (bağnazlık) pençesinden kurtarıp onun milliyetçilik vasfını uyandırmalı, Ona Türkçülük İmanını aşılamalıyız."

*Başbuğ ATATÜRK (Muvaffak İhsan Garan, Milletlerin Sevgilisi Atatürk, s.51)

Milliyetçilik, köken itibari ile arapça "millet" kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür. Arapça "millet" kavramı ise tüm Dünya'da "Nasyonalizm (Milliyetçilik)" olarak çoğunlukla; Aynı topraklar üzerinde yaşayan aralarında soy, dil, tarih, kültür, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus anlamında bir millete ve onun menfaatlerine bağlılıktan esinlenen ve milleti siyasal organizasyonun temel birimi kabul eden yaklaşım olarak kullanılmaktadır.

Milliyetçilik, "milli" yani "millete ait" fikir düşünce anlamında kullanılan; Milletini sevmek, milletini önemsemek, millet egemenliğini, özgürlük, refah ve zenginliğini savunmak, milletin çıkar ve menfaatlerini her türlü çıkar ve menfaat üzerinde tutmak, milletini her alanda yükseltmek ve yüceltmek ülküsüdür.

Millet kavramı Arapça olması nedeni ile Türk Milliyetçiliğinin Türkçe karşılığı ise; TÜRKÇÜLÜK'dür.

TÜRKÇÜLÜK; Türk'e ait olan milliyetçilik düşüncesi demektir…

Bu nedenle Türkçülük, Türk milliyetçiliğinin Türkçe adıdır. Kelimenin sonundaki ek, yerine göre, mensupluk, sevgi, taraftarlık gösteren bir ektir. Her ulusun milliyetçilik kavramı kendine özgüdür. Türkçülük bu nedenle Türk'e ait kültürel, tarihi, bilimsel ve sosyolojik değerler ihtiva eder.

MİLLİYETÇİLİK" VE "TÜRKÇÜLÜK" NEDİR?"

(2)

TÜRKÇÜLÜK; Türklük şuuruna ve Türklük bilincine ermek, Türk milletini yükseltmek ve yüceltmek, Türk ellerinde yaşayan Dünya Türklerini kardeş bilmek ve Türk Birliği (Turan) ülküsünü gerçekleştirmektir.

Bir Türkçü için: Her şey Türk için, Türk'e göre, Türk tarafından ve Türk Birliği içindir

Türkçü Düşünce sisteminin temel değerleri ise: Türk Soyculuğu, Türk Tarihi, Türk Coğrafyası, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk kültürü, Türk sanatı, Türk Töresi, Türk Millet Egemenliği ve Meclis yönetim sistemi, Demokrasi ve Laiklik, Türk Ahlak ve Erdemi, Türk Ülküsü ve (Turan) Türk Birliği ile Bilim ve Teknoloji, Millileştirme ve Üretim Ekonomisi ,Doğa ve Çevrecilik, Özgürlük, Eşitlik, Adalet, Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma ruhu, Paylaşımcılık ve Faydacılık, Güzel Sanatlar ve Estetik, Dünya Uygarlığının eriştiği temel Evrensel İnsani Değerlerdir. Oğuz Kağan'la başlayan, Atatürk'le prensip ve esasları çizilen akıl ve bilimin esas alındığı: "Her şey Türk için, Türk'e göre, Türk tarafından" düşüncesinin esas alındığı Kutlu Yol budur...

Türkçü Düşünce ekseninde her Türkçü'nün üç gayesi var olmalıdır: Birinci gayesi Türklük şuuruna ermek ve Türk Töresine uygun yaşamak, ikinci gayesi Türk milletinin özgürlük, huzur, mutluluk ve refahının sağlamak, Turan Türk Birliğini Ülküsünü gerçekleştirmek, üçüncü gayesi ise; Dünya nizamını sağlayıp, insanoğlunu özgürlüğüne kavuşturmak ve yeryüzünü Cennet kılmaktır.

Bilge Atsız'ın dediği gibi: "Türk bir vazife için yaratılmıştır. O vazife de kainat güzelleştiği zaman biter."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326