Muhtar adayı Şahin Çayır, projeleriyle mahalleyi ihya edecek

Şeyhadil Mahallesi Muhtar adayı Şahin Çayır, mahallesinde muhtar seçilmesi durumunda eğitimden sağlığa, alt yapıdan, kentsel dönüşüme kadar toplumu ilgilendiren her konuda projeler gerçekleştireceğini açıkladı.

Muhtar adayı Şahin Çayır, projeleriyle mahalleyi ihya edecek

Muhtar adayı Şahin Çayır, projeleriyle mahalleyi ihya edecek

Şeyhadil Mahallesi Muhtar adayı Şahin Çayır, mahallesinde muhtar seçilmesi durumunda eğitimden sağlığa, alt yapıdan, kentsel dönüşüme kadar toplumu ilgilendiren her konuda projeler gerçekleştireceğini açıkladı.

23 Mart 2019 Cumartesi 23:33

Mahalleye güzellik katmak için göreve talip olduğunu anlatan Çayır, 45 yıla aşkın süredir yaşadığı Şeyhadil Mahallesi için hemen her konuda proje hazırladığını belirterek seçmenlerden 5 yıllığına yetki istedi.

Çayır göreve gelmesi durumunda, mahalleye sağlık ocağı, spor kompleksi, kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi, yaşlı konuk evi, semt pazarı, ortaokul gibi daha birçok konuda hizmetin gelmesi için girişimlerde bulunacağını belirtti.

İŞTE ŞAHİN ÇAYIRN PROJELERİ

“Yıllardır bu mahallede oturuyorum. Mahalleme hizmet etmek için aday oldum. İnsanları mutlu etmek için göreve talip olduk. Muhtar olduğum takdirde insanların kapılırını çalıp dertlerini dinleyeceğim. Ziyaretlerimle, muhtarı bulamamaktan şikayetçi olan vatandaşlarımı usandıracağım. 

Mahallemizi güzellikler katmak için mücadele edeceğiz, burada başkanlardan çözemediğimiz konuları bürokrasi ile kurduğumuz ikili ilişkilerle gerçekleştireceğiz.”

SAĞLIK OCAĞI VE KAPALI SEMT PAZARI

“Sağlık ocağı sorunu var. Mahallenin dışında kalan Sağlık ocağını mahallemizin merkezine getireceğiz. Muhtarlık binamızın çevresine yaşlı dinlenme evi yapma hedefimiz var. Kapalı semt pazarı için belediye başkanımızdan söz aldık, mahallemizdeki semt pazarı kalkmıştı, biz mevcut belediye başkanımızla görüşerek söz aldık. Kapalı semt pazarı yapılacak.”

ORTA OKUL YAPIMI PROJESİ   

“Mahallemizde orta okul yok. Çocuklar Bahçelievlere, Yavuzselim mahallelerine gitmek zorunda kalıyorlar. Milli Eğitim müdürlüğü ve gerekirse bakanlıkla görüşerek Orta Okulun mahallemize kurulmasını sağlayacağız. Muhtar olduktan hemen sonra mahallemizin toplu taşımadaki servis ağını arttıracağız. Bunun sözünü de Büyükşehir Belediyesinden aldık. Elektrik direklerinin hızlık bir şeklide yer altına alınması için çalışma yürüteceğiz.”

 TAPU SORUNU

“Mahallemizde yaklaşık 300 yerde tapu sorunu var. Bir çok arsa ve konutta karmakarışık durumlar var. Bunu da ancak kentsel dönüşüm çözer. İnsanlar böyle bir projenin hayat geçirilmesini ve sorunlarının çözülmesini istiyor. Bu yönde de gerekirse bakanlıkla görüşerek kentsel dönüşüm eliyle problemin çözülmesi için çalışacağız.”

ALT YAPI SORUNU

“Mahallemizin kanalizasyon hattı çok eski. Evlerin içinde kokudan durulmuyor. Alt yapı sorunuyla ilgili yenilenmesi gereken yerler var. Bu eksiklerin giderilmesi için gerekirse bende kazma kürekle çalışarak vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlayacağız.”

GENÇLERE SPOR KOMPLEKSİ

“Mahallemizin gençleri için spor kompleksi projemiz var. Bu tesis hazır, Hoca Ahmet Yesevi Lisesinin yanında. Burayı sadece okul kullanıyor, buranın muhtarlığımızın sorumluluğunda olmasını ve gençlerimizin kullanmasını sağlayacağız. Mahallemizdeki 10 sokakta doğalgaz yok. Sokakların dar olduğu için bu yerlere hat çekilemiyor. Bu sorunun çözülmesi için yetkililerle görüşerek imkanları zorlayacağız.”   

ZARFLAR SAHİPLERİNİ BULACAK

“Muhtarlıklar vatandaşa gelen zarflarla dolu. Postacı, mahkemeden, bankadan, emniyetten evrakları getiriyor, vatandaşı bulamayınca muhtarlığa bırakıyor. Fakat bu evraklar muhtarlıkta aylarca bekliyor ve vatandaşımızın haberi olmuyor. Bunun sonucunda insanlar haklıyken haksız duruma düşebiliyor. Biz gelen evrakları zamanında sahiplerine ulaştıracağız.”

DERNEK ELİYLE MUHTAÇLARA YARDIM

“Mahallemizde dernek kurarak hayır sahiplerinin gıda, giyim ve yakacak gibi yardımlarını mahallemizdeki ardıma muhtaç ailelere ulaştıracağız. Berberler Odasından aldığımız söz var. Yaşlılarımız için ayda bir kez ücretsiz traş imkanı sağlayacağız. İmkanımız olsa da keşke birde hamam yaptırabilsek.

 Ayrıca gece bekçileriyle her akşam 2 saat mahallemi birlikte gezeceğim. Mahallemizden destek istiyorum. Bizi bir 5 yıl denesinler. Muhtarlıktan bir beklentim yok, Allah rızası için çıktım. Vatandaşlarımın oylarına talibim. Muhtarlık ek işim olmayacak, tek işim olacak.” (Muttalip Akkuş)

Son Güncelleme: 24.03.2019 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326