O proje, Dulkadiroğluna ödül getirdi

TKB Özendirme Yarışması’nda Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ‘Proje’ ödülüne layık görüldü.

O proje, Dulkadiroğluna ödül getirdi

O proje, Dulkadiroğluna ödül getirdi

TKB Özendirme Yarışması’nda Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ‘Proje’ ödülüne layık görüldü.

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:09

Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın sonuçları belli oldu. Bu sene 16.’sı düzenlenen yarışmanın Proje Ödülü kategorisinde Dulkadiroğlu Belediyesi, Kentsel Sit Alanı İçindeki Sokakların Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projeleri, Uygulamalı Mutfak Müzesiyle ödüle layık görüldü. Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra Proje, Uygulama, Süreklilik ve Başarı kategorilerinde de proje ve uygulamaların değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni 16 Kasım Perşembe günü Antalya Expo Center’da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Tarihi Kentler Birliği’nin gelenekselleşen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın sonuçları açıklandı. 69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 42 Başarı ödülü verildi.

Kahramanmaraş’ın merkez ilçesi Dulkadiroğlu Belediyesine; Kentsel Sit Alanı İçindeki Sokakların Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projeleri ile Uygulamalı Mutfak Müzesi’ndeki küçük noktasal müdahaleler ile kentte bütüncül koruma sağlamayı amaçlayan canlandırma stratejileri, iyi planlanmış donatı alanları ve kentte devam etmekte olan koruma çalışmaları ile bütünleşen tamamlayıcı proje yaklaşımları nedeniyle proje ödülü verilmiştir.

Bu sene 16.’sı düzenlenen yarışmanın ödül tireni, 16 Kasım Perşembe günü, Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan 25. YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle paylaşılacak.  ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve TKB’nin desteğiyle düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nın bu yılki ana teması ise “Geleneksel Çarşılarda Koruma”. TKB üyesi belediyeler, bu temaya uygun stantlarıyla da fuara katılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326