Okuma Yazma Seferberliği Sertifika Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğine destek veren Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sertifika programı düzenleyerek, ilk mezunlarını verdi.

Okuma Yazma Seferberliği Sertifika Programı

Okuma Yazma Seferberliği Sertifika Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğine destek veren Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sertifika programı düzenleyerek, ilk mezunlarını verdi.

15 Mayıs 2018 Salı 10:34

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda okuma yazma öğrenen kursiyerlere düzenlenen programa, Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen de katıldı.

Programda ilk olarak İlçe Mili Eğitim Müdür Enver Gökşen konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi. Gökşen Onikişubat ilçesinin nüfus açısından büyüklüğünden bahsederek, okuryazar bilmeyen sayılarına değinerek, Onikişubat ilçesinin Okuma Yazma Seferberliğine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt yaptığı konuşmada, okuma yazma bilmeyenlerin oranına değinerek, eğitim projelerinde başarılı olduklarından bahsetti ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in eğitim ile ilgili yaptığı hizmetlerden bahsetti. Ayrıca Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesinin şehre prestij kattığını ifade etti.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “can-ı gönülden söylüyorum, sizlerle beraber olmak bizler için bir mutluluk. Bizim belediye işleri gecesi gündüzü olmayan zor işler fakat manevi hazzı çok yüksek olan işlerdir. Şimdi burada yüzlerce hanımefendi kardeşimiz okuma yazma öğrendi, bundan daha değerli bir şey olabilir mi? Bunu başka bir şeyle ölçme imkânınız olabilir mi? emin olun ki olmaz. Hem kendimiz okuyacağız hem de çocuklarımızı okutacağız. Bu ülkenin başına ne geldiyse cehaletten geldi. Ama okursak, eğitimle alırsak, özellikle sizin çocuklarınız daha iyi şartlarda okursa, gelecekte bu ülkeyi yönetecek konuma gelirlerse, emin olun ki bu ülke çok daha iyi noktalara gelecektir” dedi.

Ardından sözlerine eğitim alanında yaptığı çalışmaları anlatarak devam eden Başkan Mahçiçek, şunları söyledi.

“Aslında fiziki olarak çalışmalar yapıyoruz, park, yol, ev yapıyoruz ama tüm samimiyetimle söylüyorum, onlardan çok daha önemlisi eğitim ile ilgili yaptığımız çalışmalardır. Bunu gerçekte ortaya koyabilmemiz bakımından da her sene 45 ila 75 bin arasında kitap alıyoruz. Bunları sadece Onikişubat’a değil, tüm okullarımıza dağıtıyoruz. Çocuklarımız o kitapları okuyor, sonra çocuklarımızı bu kitaplardan imtihan yapıyoruz.

 Her sene özellikle kırsalda bulunan okullarımıza kırtasiye malzemesi dağıtıyoruz. Beş tane İmam Hatip Okulu yaptık, bir tane de merkezde yapacağız inşallah. Bir tane tekir bölgesinde inşa ediyoruz. Toplamda 7 güzel adamın memleketine 7 okul yapıyoruz.

Bu devletin bütün imkânlarını kullanarak, eğitimimize devam edeceğiz. İki sene önce parçasını alamadığımız İHA ve SİHA’ları artık biz üretiyoruz. Bu ülkenin çok sayıda kabiliyetli çocukları var, o çocukları hep birlikte ortaya çıkarmamız lazım. 65 Bilgi ve Kültür Evimiz eğitim ve diyanet camiamızın emrinde. Şehirdeki fitness ve spor aletlerimiz emrinizde. Bir taraftan sağlık için spor yapacağız bir taraftan eğitim için çalışacağız. Havuzlarımızdan istifade ediyorsunuz. Şimdi konsepti değiştirerek, alt kata havuz, üst katlara kütüphaneler ve Bilgi Kültür Evleri yapacağız.

Bu ülkede bizim açımızdan yapılması gereken bu. 100 senede yapılamayan o fiziki çalışmaları 4 senede yaptık. Ama bir insan 30 senede meydana geliyor. Bir delikanlı yetiştirmek için 30 sene emek harcamak gerekiyor.

Bu vesile ile de yaklaşan Ramazan-ı şeriflerinizi tebrik ediyor, sağlık, mutluluk içerisinde, ailelerimizle beraber nice Ramazanlara erişmemizi Cenabı-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Bizlerle beraber olup, onurlandırdığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”

Programa katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör sahneye davet edilerek, bir konuşma yaptı. Konuşmasında okuma yazmanın önemine değinerek, kursiyerleri başarılarından dolayı tebrik etti. Daha nice anlamlı sertifikalarla bir araya gelme temennisinde bulunarak, sözlerine şu şekilde devam etti.

Sayın Milli Eğitim Müdürümüz bana daha önce de bahsetmişti. Sayın Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendinin eğitim ile ilgili duyarlılığını ifade etmişti. Bende Milli Eğitim Bakanlığı adına Sayın Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendiye, eğitim ile ilgili bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Ve eğitim camiasına olan katkılarının hızlanarak ve büyüyerek devam etmesini sizler adına temenni ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Çek ise konuşmasında “bir ülkenin kendi kaynakları yeterli olmasa bile, eğitim varsa o ülke en ön sıradadır” sözlerine yer verdi. Çek, her yaştan insana eğitim verdiklerini, meslek ve farklı alanlarda da destek olduklarını belirtti. Okuma Yazma kurslarının hayatı kolaylaştırdığı ve bu kursu başarıp sertifika alanları, ilkokul kurslarına beklediklerini de söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra program Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Çek ve Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in başarılı kursiyerlere sertifikalarını vermeleriyle devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam eden programda, kursiyerler okuma yazmayı öğrenmekle kalmadı bir de sahneye çıkarak “Okuma Yazma Öğrendim Çok Şükür” adlı tiyatro oyununu sergiledi. İzleyici tarafından büyük alkış alan kursiyerler, okuma yazma bilmedikleri için yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak, salonda duygulu anlara neden oldular.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326