Osmanlı silahları görücüye çıktı!

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Osmanlı Savaş Kıyafetleri ve Silahları Sergisi açıldı.

Osmanlı silahları görücüye çıktı!

Osmanlı silahları görücüye çıktı!

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Osmanlı Savaş Kıyafetleri ve Silahları Sergisi açıldı.

09 Şubat 2019 Cumartesi 13:40

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bekir Kılıç, Genel Sekreter Züver Çetinkaya, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci ve davetlilerin katıldığı sergi yarın akşama kadar açık kalacak.

Sergi açılışının ardından stantları gezerek sergilenen ürünleri tek tek inceleyerek bilgiler alan Başkanvekili Kılıç: “Kurtuluş Bayramımızın 99'uncu yıl dönümü nedeniyle bugün burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, Osmanlı Savaş Kıyafetleri ve Silahları sergisini açtık. Bugüne kadar hiçbir yerde görmediğimiz çok farklı silahlarla karşılaştık. O dönemin şartlarına göre kaliteli yapılmış, insanların kendilerini savunabilmeleri adına neler yapabildiklerini adeta mühendislik şeklinde silahlar görüyoruz. Tüm geçmişimizi yad ediyoruz. Sergimiz açık yarın akşama kadar ziyaret edebilirler. Eskiye gitmek isteyip, atalarımızın mücadelelerini nasıl verdiklerini görebilirler” diye konuştu.

Sergide Osmanlı zamanından kalma savaşlarda kullanılmış tüfek, tabanca, ok, yay, kılıç, zırh, başlık, çizme, eyer, gibi malzemeler yer alıyor. Sergi 10 Şubat 2019 Pazar günü akşamı sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

on iki eylül ihtilalinden önce maraşta onlarca silah dükkanı vardı. gaz ocağı ve silah yapar satarlardı. bu dükkanlardaki yüzlerce yıllık antika silahlar ve kılıçlar ile vatandaştan toplanan silah ve kılıçları toplayıp hurdaya çıkarın alçaklar,bu hatıralırımızıda yok ettiler. andırın adliyesi salonunda yerde toplanan yüzlerce silah ve kılıça ne olacağını sorduğum asker demirler eritilecek, tahtalar kalem olacak demişti. vah devletimeki bu demirlere ve tahtalara kalmış demiştim. geçmişimizi silmek hususunda chp ve onun uşağı askerler bu güzel hatıralarımızı yok ettiler.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326