Otomobillerde hız sınırı artıyor!

Kahramanmaraş şehir içi trafiğini rahatlatmak adına 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren otomobillerde hız limitinin 82’ye çıkarıldığı belirtildi.

Otomobillerde hız sınırı artıyor!

Otomobillerde hız sınırı artıyor!

Kahramanmaraş şehir içi trafiğini rahatlatmak adına 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren otomobillerde hız limitinin 82’ye çıkarıldığı belirtildi.

28 Ocak 2019 Pazartesi 17:11

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararın 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren uygulanacağını ifade ederek, uygulamanın sadece otomobilleri kapsadığını söyledi.

Daire Başkanı Deliktaş yaptığı açıklamada: “Bizim şehrimizin en önemli arteri şu anda Güney Çevre Yolu dediğimiz karayolları yetkisinde olan ama şehir içerisinden geçen ve trafiğin büyük yoğunluğunu da orası kaldırıyor. Son yapılan düzenlemelerle özellikle Ağcalı Kavşağı, Ağabeyli Kavşağı gibi bölgelerde trafik daha da akıcı hale getirildi. Bu doğrultuda o konforu karşılayacak hız güncellemesi de gerek görüldü. Bizim trafik kanununa göre kent içi yollarda, çevre yollarında trafik hızı UKOME kararıyla trafik hızı 82 km’ye kadar çıkarıldı. Şehir içerisinde de benzer bir uygulama yaptık ama şehir içerisindeki yaya geçitlerinin fazlalılığı bize bu imkânı çok fazla tanımadı. Bu yüzden şehir içerisinde herhangi bir revizyon yapmadık ama çevre yolunda otomobiller için 70 km olan hız limitimizi 82 km’ye çıkarttık ve 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren uygulamamız hayata geçmiş olacak. Daha önce çevre yolunda 70 ile giden otomobillerimiz bu hız limitlerini 82 ile seyretme imkânını yakalamış olacaklar. Bu sayede trafik daha da akışkan bir hale gelmiş olacak. Bu uygulama sadece otomobiller için geçerli olacak. Orta sınıf dediğimiz otomobil altındaki panelvan türü araçlarda hız limitimiz 70 km., ağır vasıtalarda da hız limiti 50 km hız şartımız devam ediyor. Araç sayısı çok fazla olduğu için ve aynı zamanda hareket kabiliyeti daha fazla olduğu için otomobillerde hız limitini yükselttik” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulbaki günışığı 5 yıl önce

bir defa daha böyle bir karar alındığı söylendi aslı çıkmadı. otomobiller için alınan karar 85 kilometre olmalı idi. panelvan tipi beş vitesli, doblo tipi arabalar tıpkı otomobiller gibi, onların ayrı tutulması yanlış olmuş. minübüsler ve otobüslerde aynı hızdan yararlanmalı ki trafik rahatlasın. kamyonlar için yetmiş olabilir. elli kilometle hadise ile dalga geçmekten farksız.şehir içinde elli kilometre iyi bir gidiş. sebebi ise yaya geçitleri. yaya geçitlerindekilere üstünlük verilmesi için bu hız geçilmemeli.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326