Pazarcık Belediyesi, 14’ncü taziye evini açtı!

Kahramanmaraş’ta, Pazarcık Belediyesi öncülüğünde, SANKO Holdingin katkılarıyla, Narlı mahallesine yapılan bölgenin en büyük taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Pazarcık Belediyesi, 14’ncü taziye evini açtı!

Pazarcık Belediyesi, 14’ncü taziye evini açtı!

Kahramanmaraş’ta, Pazarcık Belediyesi öncülüğünde, SANKO Holdingin katkılarıyla, Narlı mahallesine yapılan bölgenin en büyük taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

11 Şubat 2018 Pazar 16:17

Törene; TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu ve İmran Kılıç, Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve SANKO Holding yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, 4 yılda 14 tane taziye evini hizmete açtıklarını belirterek şunları kaydetti;

 “Mabet yerlerine verilen önem en büyük ibadettir. İş adamları, hayırsever insanları ve Pazarcıklı Kahramanmaraşlı belediye başkanları el ele vererek tabiri caizse bir havuz oluşturarak bu mabet yerlerini hizmet ile buluşturmak en büyük arzumuz oldu.4 yıldan bu yana görevde bulunduğum sürede buranında nasıl olduğunu küçük bir anekdotla size anlatmak istiyorum. İki yıl önce 4 vatandaşımızın taziyesisin gelmiştik. Çadırlardaydık aynı anda oldu ve büyük bir sıkıntı yaşattı. Tabi burada çok büyük bir açığı kapatan cem evi vakfına da yönetim kuruluna da çok teşekkür ediyorum. Yetmiyordu. Tabi Narlı, Pazarcık ilçemizin en büyük mahallesi ve eski bir belediyelik olmasına esasiyle Narlı’da eksikliği çok hissediliyordu. Bende o zamanlar belediye meclis üyeleriyle birlikte taziye evinde bulunanlara demiştim ki, Yarın bir randevu alacağım ve çok kıymetli abimiz Adil Konukoğlu beyden randevu aldım ve sağ olsun betonundan, çimentosundan destek oldu. Onun desteğiyle birlikte yola çıktık. Çok şükür hizmetlerle buluşturduk. Gerçekten bölgenin en büyük taziye evi. Yeterlimi? 4 yıl süre içerisinde 14 tane taziye evini hizmete buluşturduk. Şuan 3 tanesi çatı inşaatı devam ediyor.

Taşdemir mahallemiz, yukarı mahallenin yüzde seksen beşi bitmiş açılışa hazır bir vaziyette. Bu mabet yerlerinin açılışa böyle gerek de olmadığını düşünen bir kardeşimiz. Ama narlı bunu hak ediyordu. Böyle bir yola girdik. Bunlar yeterlimi değil. Buradan Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve Hanefi başkanıma Kahramanmaraş büyükşehir olduktan sonra bütün belediyelerimiz mabet yerlerine, kabristanlara, cem evlerine verdikleri kıymeti bütün Kahramanmaraş’ta yaşayan 1 milyon 200 bin insanımız bunun farkında. Yeterli değil tabi, ama koşacağız, koşturacağız.4 yıllık ve 30 yıllık memuriyetim döneminde şunu size söyleyebilirim, en güzeli gerçekten hizmetlerin en büyüğü mabet yerlerine yapılan hizmettir. Hepinize tekrardan hayırlı olsun diyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerince taziye evinin açılışı yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326