Rektör Can; “Şehitliği Göze Alan Bir Milletin Üzerine Oyunlar Oynanamaz”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Rektör Can; “Şehitliği Göze Alan Bir Milletin Üzerine Oyunlar Oynanamaz”

Rektör Can; “Şehitliği Göze Alan Bir Milletin Üzerine Oyunlar Oynanamaz”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

13 Temmuz 2018 Cuma 19:44

Prof. Dr. Can, 15 Temmuz darbesini ilk etapta çok önemsemediğini ve askeriye içerisinde küçük bir askeri kalkışma olduğunu düşündüğü hain darbe girişimiyle ilgili;

Daha sonra Niyazi Can; “Bu çok ağır bir darbe ve darbenin de ötesinde milletin egemenliğini, istiklalini ve istikbalini kontrol etmek istediler. Türk Milleti bağımsızlığına istiklaline, istikbaline ve bayrağına bağlı, çok düşkün ve yüksek bir maneviyata sahip bir millet. Bu milletin bu tür darbelerin mutlaka alt edeceğine de inandım.” dedi.

“ŞEHİTLİĞİ VE GAZİLİĞİ GÖZE ALAN BİR MİLLETİN ÜZERİNE OYUNLAR OYNANAMAZ.”

Rektör Can açıklamasını; “Bu milletin çocuklarında ve torunlarında babalarının ve dedelerini o Vatan, Millet, Allah, kitap ve bayrak aşkının sönmediği sadece üzerine küllendiğini ve 15 Temmuzda bu küllerin kaldırıldığında bu milletin çocukları da aynen babalarındaki ve dedelerindeki o ruhun capcanlı durduğunu o gece gördük.

Şehitliği ve gaziliği göze alan bir milletin üzerine oyunlar oynanamaz. Tankların altında şehit olmayı göze alan bu milletin varlığını canlı canlı gören iç ve dış mihraklar kesinlikle bundan sonra böyle bir şeye cesaret edemeyecekler. Ben bu milletin ferdi olmaktan kendimi bahtiyar hissediyorum.” sözleriyle sürdürdü.

“ÜNİVERSİTE EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA YERİDİR.”

Üniversite olarak, özgür ve bağımsız düşünen, sapık akımlara kapılmayacak gençler yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Can şunları kaydetti;

“15 Temmuz 2018 yaklaşırken üniversitemizde resim sergileri, seminerler, konferanslar, bilgilendirme ve bilinçlendirme adına tarihinin farkında olan bir neslin yetişmesi yönünde de bu programlarımız olacak. Üniversite eğitim, öğretim ve araştırma yeridir. Üniversite gençliği bir bilgiye orijinal kaynağından ulaşarak o bilgiyi yakalaması gerekir. Özgür düşünen bağımsız düşünen ve bu tür sapık akımlara kapılmayacak gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. 15 Temmuzu her zaman canlı tutmamız gerekiyor. Yılın 365 günü bu olayı öğrencilerimize hatırlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin ilk işi gelecekteki işlerine kendilerini en iyi şekilde hazırlamaları gerekir. Yanı sıra kültür ve sanattan ‘da kopmamak lazım. Tarihini bilmeyenin gelecekle ilgili sağlam planı olmaz.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ”

“Aziz şehitlerimize minnettarız. Üniversitemizde mutlu ve huzurlu bir şekilde eğitim, öğretim ve araştırma içerisinde bulunmamız için, ülkemizde huzur içinde yaşayabilmemiz için şehit oldular, canlarını verdiler. Bizde onların bize emanet ettiği bu vatanı savunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkes kendi işini hakkıyla yapması lazım. Şehitlerimizin bize canları pahasına emanet ettiği bu vatanı bu şekilde sahip çıkabiliriz. Onların aileleri, anneleri, babaları, eşleri, çocukları, kardeşleri, akrabaları ve dostları bizim için çok önemli. Devletimizde bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Onarlın aileleri ve akrabaları şehit yakını oldukları için büyük bir onur ve gurur içinde olduklarını görüyorum.  Gazilerimiz de vatanımız için canlarını ortaya koydular. Gazilerde bizim için çok önemli. Onlarla ben hep diyalog içindeyim. Hepimizin ailelerinde kesin bir şehit ya da bir gazi vardır. Onları minnetle anıyoruz. Onlara sağlıklı, huzurlu ve hayırlı ömürler diliyoruz. Onarlın belki bir yaraları var ama dimdik ve sapasağlam yine vatan bağlılıkları azimleriyle yaşıyorlar.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326