Rıdvan hoca Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı yaz Okulu Eğitim Seferberliği Başlattı.

Geçen yıl yüze yakın öğrenci ile yaz okulu etkinliklerine başlayan Rıdvan Hoca Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı bu sene 250 öğrenciye ulaşarak eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Rıdvan hoca Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı yaz Okulu Eğitim Seferberliği Başlattı.

Rıdvan hoca Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı yaz Okulu Eğitim Seferberliği Başlattı.

Geçen yıl yüze yakın öğrenci ile yaz okulu etkinliklerine başlayan Rıdvan Hoca Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı bu sene 250 öğrenciye ulaşarak eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

17 Temmuz 2018 Salı 15:54

“EĞLENEREK ÖĞRENİYORUZ”

Eğlenerek Öğreniyoruz sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden gönüllü fizik öğretmeni Ferhat Kaya konu ile ilgili şunları söyledi:

“ Biz öğrencilerimizi sıkmadan öğretme çabasındayız. Sıkılmamaları için derslerde dahi ara ara oyun oynadığımız oluyor. Vereceğimiz bilgiyi oyun ile ya da Drama ile aktarabiliyorsak aktarıyoruz. Bunun dışında ders programlarımız dışında sosyal etkinlik ve sportif faaliyetler var. Ayriyeten haftada iki günde öğleden sonra piknik ve havuz gibi faaliyetlerimiz oluyor. Normalde çocuklarımız telefonların ve tabletlerin esiri durumunda. Bizim okulumuzda ders esnasında ve piknik esnasında çocuklarımızın telefonları ve tabletleri unuttuğunu, aramadığını ve istemediğini gözlemliyoruz. Buda bizim için bir başarı ve bir artı. Geçen yıl 11 ağustosta kursumuzun bittiğinde kurana geçemeyen öğrencimiz kalmamıştı. Kurana geçmekte zorlanan öğrencilerimiz tespit edip onlarla biraz daha özel ilgileniyoruz. Bu yılda 250 öğrencimizin kurana geçip kuranı okumasını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz ortalama 3 haftada kurana geçiyor.. 1.sınıf’tan 8. Sınıf’a kadar sınıf açtık. Bu yıl yoğun istek üzere birde ana sınıfı açtık.” dedi.

   Gönüllü eğitim veren sınıf öğretmeni Ali Simser ise yaptığı açıklama da çalışmaya başlamadan önce komisyon kurduklarını, planlamaya yoğun mesai harcadıklarını, Kuran-ı Kerim , ibadet, itikat ve adabı muaşeret gibi konuları haftada 10 saat işlediklerini bunun yanı sıra öğrencilerin haftada 5 saat de futbol, voleybol, badminton, basketbol, satranç gibi sportif faaliyetlerle hocalar eşliğinde ilgilendiklerini ifade etti.

“GÖNÜLLÜ HOCALAR BAŞI ÇEKİYOR”

Gönüllü Hocaların başını çektiği ve organizasyonları yürüttüğü, yetersiz kaldıklarında liyakat sahibi hocaları temin ettiklerini aktaran Ferhat Kaya sözlerine şöyle devam etti;“ Okul bittikten sonra bir de veda gecemiz oluyor. O gece çocuklarımız kendini gösterme şansını buluyorlar. Bizim Rıdvan Hoca Vakfı olarak “ Evde karakter eğitimi” diye ortaöğretim ve lise öğrencileri için haftada bir kez düzenlediğimiz dersimiz var. Yaz okulundan isteyen olursa bu dersimize ücretsiz olarak dâhil edebiliyoruz. Yıl boyu bu eğitim devam ediyor.” diye sözlerini bitirdi.

Son olarak eğitimin önemine değinen Ali Simser;“Eğitim çok önemli. Eğitiminin paydaşlarından bir tanesi okulsa biri de ailedir. Hatta önemli bir saç ayağıdır aile. Ailedeki eğitim önemli. Ailelerimiz lütfen bunu ihmal etmesinler. Yükü tamamen öğretmenlere ve okullara atmasınlar. Birlikte öğrencilerimizi yetiştirelim.” Temennisinde bulundu.

Son Güncelleme: 17.07.2018 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326