‘Samimi değilsiniz bari bu mübarek ayda nefsinizi kabartmayın’

Değerli okuyucularım öncelikle tekrardan Mübarek Ramazan ayı’nızı tebrik eder ve hakkıyla geçirmenizi temenni ederim.

‘Samimi değilsiniz bari bu mübarek ayda nefsinizi kabartmayın’

‘Samimi değilsiniz bari bu mübarek ayda nefsinizi kabartmayın’

Değerli okuyucularım öncelikle tekrardan Mübarek Ramazan ayı’nızı tebrik eder ve hakkıyla geçirmenizi temenni ederim.

13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:20

Bu mübarek günleri bile fırsata çevirip kendi reklamını yapan iş dünyasından tutun siyasete herkes adını duyurma peşinde! Millet açlıkla sınanırken herkes görsel iftarlar peşinde! Bugün nereye katılsam nerde yemek versem peşindeler. Aç olan binlerce insan varken siz o kuş sütü eksik iftar sofralarını kime açıyorsunuz ? Kime gösteriyorsunuz? Bakıyorsunuz iş adamları adını anons edip binlerce kişiye iftar sofraları açıyorlar, o sofralar da bile protokol köşesi ayrılıp en güzide dostları çağırıp resmen şov yapıyorlar.

Eğer senin amacın hayır ise öncelikle sofranda bile sınıf ayrımı yapmayıp sadece ihtiyaç sahiplerine yemek ver ve sende bir zahmet onların içinde oturarak iftarını aç! Öyle halk arka sırada biz zengin dostlar ön sıralarda ile olmuyor bu hayır işleri. 

Yemek verip adınızı duyurma yerine 100 tane koli hazırlayıp dağıtın desek çok gelir. Bu yemekleri zaten belediyeler kendi imkanları ile de olsa da mutlaka yaparlar. Siz hayrınızı ulaşılamayan bir sıcak çorba içermeyenlere yapabilirsiniz.

Allah niyetinize göre hayrınızı yazacak, görsel puanlama yapmayacak. Önce Allah’a karşı sonra bize samimi olun. Ülkede o kadar zengin insan var ama ülkede ki fakirlerin kaderi hep aynı. Değişen bir şey yok bir aileyi bile hayat boyu kurtaramıyoruz hem geçici ilaç oluyoruz. Biz kimsenin parasını, pulunu hesap etmiyoruz ama şu bir gerçek ki Sana o zenginliği nasip eden Allah elbette senden çok şey bekliyordur.. Ağzınızı açsak nerden biliyorsun hayırlarımızı, kimlere neler yaptığımızı dersiniz, ama ben bugüne kadar fakir bir ailenin yoksulluktan çıktığını görmedim siz kime ne yaptınız? Sadaka niyetine ufak tefek şeyler yapmakla samimiyetinizi gösteremezsiniz. Oruç bize aç olanın halinden anla diyor? Aç olanı sadece bir ay için anla demiyor. Dolayısıyla gönlünüzdeki iftar sofralarını ve hayırlarınızı sadece bir ay için değil de sürekli düşünün. Şunu anladım ki Aç olanın halinden anlamak yerine, sadece aç olan ve bir türlü kabarmaya doymayan nefsimize daha doyuramadık.

(Sözlerim sadece gösteriş Peşinde olanlar içindir, Allah bilsin yeter, diyen zengin Gönüller için değildir.)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selman akar 5 yıl önce

Semra hanım yazılarınızı bir süredir okuyorum çok güzel çok güzel konularada değiniyorsunuz tebrik ederim ..

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326