Şampiyonlar Büyükşehir’de

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş takımı güreşçilerinden şampiyon olanlar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettiler.

Şampiyonlar Büyükşehir’de

Şampiyonlar Büyükşehir’de

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş takımı güreşçilerinden şampiyon olanlar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettiler.

07 Temmuz 2018 Cumartesi 11:24

Dünya Serbest Stil Güreş Şampiyonu Hamza Alaca, Yıldızlar Avrupa İkincisi Halil Gökdeniz ve U23 Avrupa Üçüncüsü Ertuğrul Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde davul zurna eşliğinde karşılanan şampiyonları başkanlık makamında kabul eden Başkan Erkoç, Güneyin Kırkpınar’ı olarak anılan Kahramanmaraş’ın bu ünvanı fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda Kahramanmaraş olarak bize büyük mutluluk yaşatan ve Yıldızlarda Dünya Şampiyonu olan Hamza Kardeşimizi tebrik ediyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Güreş takımı sporcumuz Hamza Kardeşimiz Hırvatistan’da şampiyon olarak İstiklal Marşımızı okutup, Ayyıldızlı Albayrağımızı göndere çektirdi ve hem Kahramanmaraş’ımızın, hem Türkiye’mizin hem de Aziz Milletimizin gurur kaynağı oldu. Bu gururu yaşattığı için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra Ertuğrul Kardeşimiz ve Halil Kardeşimiz de Avrupa şampiyonasında önemli başarılara imza attılar. Hamdolsun artık Kahramanmaraş’ımız tabandan yetişmek suretiyle güreşçilerimiz gurur kaynağı olmaya başladılar. Artık Kahramanmaraş’tan yetişen güreşçilerimiz Dünya, Olimpiyat ve Avrupa minderlerinde söz sahibi olmaktalar ve Kahramanmaraş’ın adını duyurmaktalar.

İnşallah bundan sonraki hedefimiz 2020 olimpiyatlarında bu kardeşlerimizin madalya almaları ve Ayyıldızlı albayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı okutmalarını ve Milletimizin tarihine geçmelerini bekliyoruz. Çünkü bu gençlerimize inanıyoruz. Bu gençlerimizin sadece bilekleri değil aynı zamanda yürekleri de güçlü maneviyatları da güçlü gençlerimiz. Atasporumuz güreşi kahraman ecdada saygı duyarak yapan ve onların izinden giden gençlerimiz. Kahramanmaraş’ımız da bu başarıları elde etmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Şunu özellikle söylemek istiyorum göreve geldiğimizde Kahramanmaraş sporcu fabrikası haline gelecek dedik, hamdolsun bunu artık başarmaya başladık. Çünkü bugün gençlerde ve yıldızlarda Türk Milli Güreş Takımının nerdeyse yarısı bizim Büyükşehir Belediye Güreş Takımımızın sporcuları. Voleybolda önemli bir noktaya geldik. Basketbol alanında çalışmalarımız devam etmekte. Boksta yine başarılı sporcularımız var. Kahramanmaraş her alanda sporda kendinden bahsettiren bir şehir olacak” diye konuştu.

Başkan Erkoç şampiyon güreşçileri tek tek tebrik ederek Dünya Serbest Stil Güreş Şampiyonu Hamza Alaca’ya 40 Cumhuriyet Altını hediye etti.

Ziyaret sonrasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde dua edilerek kurban kesildi.

Son Güncelleme: 07.07.2018 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326