‘Siyah inci’ damak tadı olacak!

Dondurma Kenti Kahramanmaraş’ta Kervan Pastaneleri tarafından ‘Siyah İnci’ Siyah Dondurma üretildi.

‘Siyah inci’ damak tadı olacak!

‘Siyah inci’ damak tadı olacak!

Dondurma Kenti Kahramanmaraş’ta Kervan Pastaneleri tarafından ‘Siyah İnci’ Siyah Dondurma üretildi.

03 Haziran 2019 Pazartesi 18:09

TÜRK Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen dünyaca ünlü Maraş dondurmasının siyahı Kervan Pastaneleri tesislerinde üretildi. Kahramanmaraş'ta 1970 yılından itibaren hizmet veren Kervan Pastaneleri ve Alpedo TÜRK Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Dünyaca ünlü Maraş Dondurmasına bir yenisini ekledi. Kervan Pastaneleri tarafından 'Siyah inci' adıyla aktif karbon (bitkisel karbon) kullanılarak üretilen kömür karası Maraş dondurması, başta tüm Türkiye olmak üzere 7 ülkede 72 bin noktada satışa sunulacak. Kahramanmaraş'ta 1970 yılından itibaren hizmet veren Kervan Pastaneleri ve Alpedo Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Keçi sütü, salep ve şeker kullanılarak ürettikleri Maraş dondurmasını çeşitlendirerek Siyah İnci’yi piyasaya sürdü. “BÜYÜK BEĞENİ TOPLAMAYA BAŞLADI” Aktif karbon kullanılarak üretilen siyah dondurmanın da tıpkı beyaz gibi keçi sütü, salep ve şeker kullanılarak üretildiğini belirten Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, şimdiden Kahramanmaraşlıların büyük beğenisini toplamaya başladığını söyledi. Alpedo markasıyla dondurmanın piyasadaki değerini arttırdıklarını söyleyen Kervancıoğlu, “Piyasada Kahramanmaraş dondurması yüzde 3'lerden Alpedo markasıyla, Kervan şirketiyle yüzde 8'lere kadar çıktı. Çok büyük bir pazar var. Bizde bu pazarda ki yatırımlarımızı ve pazardaki yerimizi 2019 yılında daha çok arttırmayı planlıyoruz. Biz prensip olarak durmak yok yolumuza devam sloganıyla yola çıktı. Bu yolda en önemlisi dürüstlük, doğruluktur. Bu yoldan gittiğin zaman zaten engelleri aşıp gidiyorsun” dedi.



“SİYAH İNCİ 7 ÜLKEDE, 72 BİN NOKTADA SATIŞA SUNULACAK” 'Siyah inci' adıyla aktif karbon (bitkisel karbon) kullanılarak üretilen kömür karası Maraş dondurmasını anlatan Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Dondurmanın siyah rengini almasına neden olan aktif karbonun Avrupa Birliği tarafından onaylı olan sağlığa faydalı gıda katkı maddesi olduğunu söyledi. 7 ülkede 72 bin noktada Maraş dondurmasını, dondurma severlere ulaştırdıklarını belirten Sami Kervancıoğlu, "Kahramanmaraş bir dondurma şehri. Bizim bir beyaz incimiz vardı. Ar-Ge çalışması neticesinde beyaz incimize kardeş olarak çok güzel bir ürün geliştirdik. Bu ürünümüzün ismi; Siyah İnci. Bitkisel karbon kömüründen yapılan bir ürünümüz. Bu ürünümüzün sağlık açısından çok büyük faydaları var. Günlük 80-100 gram civarında  bu ürünümüzü tüketmemiz gerekiyor. Alpedo olarak ürettiğimiz bu siyah Maraş dondurması Türkiye'de tek bir ürün oldu. Şu an Kahramanmaraş'ta satışa sunduğumuz ve çok güzel geri dönüşler aldığımız bu ürünümüzü inşallah 7 ülkede 72 bin noktada satışa sunacağız" diye konuştu. 



“ÜRETİMİ 55 TONDAN 65 TONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ” Kervancıoğlu, mesleğini aşk ve şevkle yaptığını ifade ederek o dönemdeki zor şartlarda günlük 15 kilogram dondurma ürettiklerini, Daha sonraki dönemlerde teknolojiyi yakından takip ederek kurdukları tesislerde bugün, günlük 55 ton dondurma ürettiklerini ve dünyanın farklı ülkelerine ulaştıklarını belirten Kervancıoğlu; “Bu süreçte teknolojiyi takip ederek günlük üretimimizi artırmak için büyük gayret gösterdik. Böylece günlük 55 ton üretim hedefimiz oldu. Maraş dondurması piyasada yüzde 5’lere hitap ediyor, yüzde 95 oranında ise diğer yabancı markalar hitap ediyor. Bu nedenle Kervan ailesi olarak üretimimizi günlük 55 tondan 65 tona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 

 (HABER: İLKER YİYEN)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326