Sobalı kalorifer sistemi köylüye yardı

Kahramanmaraş’ta merkez ve ilçelerinde kış mevsiminde yaşanan ısınma problemine getirilen yeni çözüm vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Sobalı kalorifer sistemi köylüye yardı

Sobalı kalorifer sistemi köylüye yardı

Kahramanmaraş’ta merkez ve ilçelerinde kış mevsiminde yaşanan ısınma problemine getirilen yeni çözüm vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

15 Kasım 2017 Çarşamba 10:49

Özelikle doğalgazın ulaşmadığı kırsal kesimde vatandaşların imdadına yetişen Ensar Soba, Kahramanmaraş’a getirdiği sobalı kalorifer sistemi ile soğuk kış günlerinde konforlu bir yaşam sunuyor. Sistem sayesinde bir odaya kurulan soba ile tesisat ağı evinizin tüm odalarını ısıtabiliyor.

KAZAN DAİRESİ, KALORİFERCİ, SU DEPOSU DERDİ YOK

Konu ile ilgili bilgi veren Ensar Soba, Ensar Doğalgaz Şirket Müdürü Ahmet Aydoğan; “Biz bölge şartlarını göz önünde bulundurarak, vatandaşların genellikle soba tercihini de düşünerek bu sistemi getirdi. Evin herhangi bir odasına kurulacak olan soba ile vatandaşlar hem evlerinin tamamını ısıtabiliyor hem de odun ve kömür tasarrufundan faydalanıyor. Bu sistemle vatandaşların kazan dairesi derdi, kaloriferci derdi ya da baca ve su deposu derdi olmuyor.” dedi.

Kalorifer ve Doğalgaz ısıtma sistemlerinde edindikleri bilgi birikimi ve tecrübelerini Ensar Soba markası ile bir adım öteye taşıdıklarını vurgulayan Aydoğan; “Bulunduğu odayı ısıtmak dışında hiçbir fonksiyonu bulunmayan kuru sobaların aksine kalorifer sobaları, hem kurulu olduğu odayı hem de radyatörler vasıtası ile istenilen tüm odaları ısıtmakta, kullanıcısına neredeyse soba maliyetine kalorifer konforu yaşatmaktadır. Pelet, odun ya da kömür gibi yakıtların kullanılabildiği kalorifer sobaları, tercihe göre radyatör ısıtmalı ya da sıcak hava üflemeli olarak kullanılabilmekte, evinizin ya da işyerinizin tüm odalarını eşit sıcaklıkta ısıtabilmekte ve sıcak su ihtiyacınızı da karşılamaktadır. Estetik tasarımları ve şömine görüntüsü ile odanıza farklı bir hava katan kalorifer sobaları kuzinesi ile yemek pişirme imkanı da sunmaktadır.” diye konuştu.

KÖYLERDE SICAK SU AKMAYAN EV KALMASIN

Sobaya köyde yaşan vatandaşların daha çok ilgi gösterdiğini belirten Aydoğan şöyle konuştu; “Köy evlerinde kışın genelde bir oda da saba yanar, tüm herkse bu odaya toplanır. İnsanlar misafiri geldiğinde ne yapacaklarını şaşırırlar. Bu sistemle evin tamamı hem ısınıyor, hem de sıcak su konforu sağlanıyor. Geçenlerde bir müşterimiz aradı; ‘önceden hep hasta oluyorduk, hastaneden çıkamıyorduk şimdi rahata erdik, senden Allah razı olsun’ dedi. Kahramanmaraş’ta birçok köye bu sistemi kurduk. Herkes çok memnun.”

ORKÖY DESTEKLİYOR

Sobalı kalorifer sisteminin köylerde yaygınlaştırılmasıyla, zehirlenmelere bağlı insan ölümlerinin önlenebileceği ve Orman kıyımının engellenebileceğini kaydeden Aydoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının köylerde teşvik amacıyla ORKÖY projesi kapsamında kalorifer soba desteği verdiğini aktardı.

7 ile 8 bin lira arasında değişen sistem maliyetinin yarsının ORKÖY tarafından karşılandığını söyleyen Aydoğan; “Kahramanmaraş’ta geçen yıl bununla ilgili 35 proje yaptık. Bu yıl ise 1000’in üzerinde talep olduğu söyleniyor. Ormandaki baskıyı azaltma açısından bu tür destekler gerekli.” ifadelerini kullandı. (Muttalip Akkuş)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326