Şoför ceza yemez, Belediye yazmadıkça; Belediye ceza yazmaz vatandaş yazmadıkça

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğünce uygulamaya konulan ödüllendirme sistemi otobüs şoförlerinin hizmet kalitesini artırıyor.

Şoför ceza yemez, Belediye yazmadıkça; Belediye ceza yazmaz vatandaş yazmadıkça

Şoför ceza yemez, Belediye yazmadıkça; Belediye ceza yazmaz vatandaş yazmadıkça

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğünce uygulamaya konulan ödüllendirme sistemi otobüs şoförlerinin hizmet kalitesini artırıyor.

10 Ağustos 2017 Perşembe 17:00

Yolculara uygunsuz davranan ve rencide edici tavır sergileyen şoförlere ceza yaptırımı uygulanırken, eksiksiz hizmet veren şoförler ise ödüllendirme sistemi ile taltif ediliyor. 6 aydan bu yana uygulanan sitem ile hem vatandaşlara verilen hizmet kalitesi artarken hemde şoförlere ceza  gelirlerininden elde edilen kaynak ile katkı sağlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Mehmet Çiçek, vatandaşlara saygılı şoförlerin ödüllendirildiğini belirtrek şöyle konuştu: "Ay içerisinde ceza yazılan şoförlerin Ceza  gelirlerini o ay içerisinde ceza yemeyen şoförler arasında paylaştırılıyor. Bu uygulama 6 aydır uygulanıyor. Ceza yiyen şoförlerin hak edişlerinden ceza miktarı kadar çıktıktan sonra, bu miktarı ceza yemeyen şoförlere eşit oranda dağıtıyoruz. Bu ödüllendirme sistemi ile şoförlerin ceza yeme oranlarını düşürmek amacı taşıyoruz. Bu sayede ceza yiyen şoförler, ceza yememeye; ceza yeme oranı düşük olan şoförler ise ödül alabilmek adına kurallara daha sıkı tabi olacaklar."

OTOBÜS BİLGİLENDİRME HATTINI ARAYIN

Şikayeti olan vatandaşlardan Otobüs Bilgilendirme hattını aramalarını isteyen Çiçek; "Vatandaşlarımız hatasını gördükleri otobüs şoförlerini yada herhangi bir şikayetleri olduğu zaman 444 6 851 numaralı Otobüs Bilgilendirme hattını arayarak, şikayetini bildirecek. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız 0531 082 0022 numaralı Ulaşım Whatsapp hattına öneri ve şikayetlerini anlık olarak bildirecek. Vatandaşlarımız bu Whatsapp hattı ile iletişime geçerek otobüsün geliş saatini dahi öğrenebilecek. En iyi denetim mekanizması şikayet mekanizmasıdır. Halk Otobüslerinde çalışan 500 civarında şoförümüz var. Bu şoförlerin tamamını takip etmekte biz zorlanırız ama vatandaşlarımız 500 şoför ile iç içe vaziyetteler. Onlar anlık olarak sakıncalı gördükleri durumlarda ihbar hattımızı bilgilendirirse biz gerekeni yapacağız. Bu hattımıza yalnızca olumsuz mesajlar gelmiyor. Bazen vatandaşlarımız şoförlerimiz hakkında duydukları memnuniyeti dile getirmek adına güzel mesajlar yazıyor. Bizde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak  Şoförler ile ilgili kendi aile platformumuzda hakkında övgü ile bahsedilen şoförümüze bir tebrik mesajı gönderiyoruz. Bu sayede o saygılı şoförümüzü onurize ederek ödüllendiriyoruz. Vatandaşlarımızdan bu hatlara gördükleri şikayetleri yazmalarını rica ediyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını temenni ediyoruz. " diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.08.2017 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326