SP durum değerlendirmesi yaptı!

Saadet Partisi (SP) Kahramanmaraş İl Teşkilatı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 31 Mart yerel seçimlerinin ardından değerlendirme toplantısı yaptı. Seçimde alınan sonuçlar masaya yatırıldı ve durum değerlendirmesi yapıldı.

SP durum değerlendirmesi yaptı!

SP durum değerlendirmesi yaptı!

Saadet Partisi (SP) Kahramanmaraş İl Teşkilatı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 31 Mart yerel seçimlerinin ardından değerlendirme toplantısı yaptı. Seçimde alınan sonuçlar masaya yatırıldı ve durum değerlendirmesi yapıldı.

29 Nisan 2019 Pazartesi 11:22

Özel bir işletmede yapılan toplantıya, Saadet Partisi Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyesi Sezai İncesu, İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, İl Müfettişi Mustafa Tüten ile partililer katıldı.

Programın konuğu, Saadet Partisi Genel Merkez Genel İdare Kurulu Üyesi Sezai İncesu, seçim atmosferinde Türkiye’de yaşananlara değindi. Gergin bir ortamda seçime gidildiğini anlatan İncesu;

“Kısa bir zaman önce mahalli seçimleri atlattık ve bitti. Ama tuhaf bir seçim geçirdik, gerçekten mahalli seçim değildi. Sadece seçilenler belediye başkanı oldu. Aslında seçim mahalli seçim olarak yapılmadı. Seçim nedir? Kahramanmaraş’ımızı kim güzelleştirecek, kim temiz bakacak, kim iyi bir şehir yapacak buna bakılır. Ama birileri vatan dostu diğerleri vatan dostu değil tarifleri yapıyor. Böyle bir seçim Türkiye’nin sonucunu iyi noktaya getirmedi. Biliyorsunuz her ne kadar Kılıçdaroğlu’na yapılan muamele çok gündeme geldiyse, bunun daha vahimi seçim günü yaşandı. Malatya’da Saadet Partili 2 kardeşimiz seçim sandığında açık oy kullanma iddiasıyla iktidar mensupları tarafından şehit edildi. Bu şudur; seçimi bu kadar germenin ne anlamı var? Anlamı şu; normalde Türkiye’de hizmet yok, normalde Türkiye’de çalışmada yok. Ne yapacaksınız? Güreşi başka mindere kaydıracaksınız. Ne oldu Türkiye’de? Sistem şu;  cumhurbaşkanımız ve etrafındakiler önce hakkı tarif ediyorlar. Hakkı kendisi tarif ediyor. Ben hakkım, benim dışımdaki her şey batıldır diyor. Ama işin ilginç yanı birkaç yıl önce kendi yanındaki de batıldı ona göre. Hâlbuki o kitlenin ne siyasal düşüncesi ne hareketi ne olaylara bakışı hiçbir şekilde değişmedi. Ama nasıl oluyor da senin yanına gelince hak oldu?” Diye konuştu.

Ülke ekonomisinin gidişatına da değinen İncesu;
“Türkiye maalesef garip bir ülke haline geldi. ‘Dış güçler dolarla oynuyorlar, Euro ile oynuyorlar, hazinemizle oynuyorlar diyorlar’ ya hayır. Olay şu; Türkiye en son Gürcistan parası karşısında değer kaybetti. Ama bunu millete göstermemenin bir yolu olmalı. Bunu millete göstermemenin yolu da kendi tarifleriyle seçim yapmalarıydı. Nasıl oluyor? Mesela cumhurbaşkanımız ülkenin cumhurbaşkanı. Birde ortada çift şahsiyet var. Bir ülkenin cumhurbaşkanı bir de AK Parti’nin genel başkanı. Ben şimdi eleştirince cumhurbaşkanını mı eleştirmiş oluyorum, AK Parti genel başkanını mı eleştirmiş oluyorum? Buda onların insafına bağlı. Eğer benim konuşmamdan hoşlanmadılarsa göreceğim muamele cumhurbaşkanını eleştirmektir. Problem değilse AK Parti genel başkanını eleştirmektir. Yani acayip bir durum yaşıyoruz” şeklinde konuştu.



Partisinin Türkiye’de bin 389 seçim bölgesinde seçime girdiğine dikkat çeken İncesur şunları kaydetti:

“Saadet Partisi 1389 bölgede seçime girdiğine göre Türkiye’de hiçbir partiyi desteklemedi. Tamamen kendisi seçime girdi. Peki, problem nedir? Problem şudur; cumhurbaşkanımız ve avaneleri 1389 seçim bölgesinde seçime girdiniz ama bizim dediğimizin dışında, bizim uygun gördüğümüzün dışında hiç kimse size oy vermeyecek. Şırnak’ta bize oy verecekler ama Urfa’da size oy vermeyecekler. Şırnak’ta verenler kahraman, Urfa’da verenler hain. Bu hangi matematik. Hangi ölçü, hangi hak. Sana verince vatan dostu, bana verince vatan düşmanı. Siz iktidar olmanıza rağmen birçok yerde seçime girmediniz. Peki, ölçü nedir? Kurt suyun yukarısında, kuzu aşağısında. Kurdun iddiası şu; suyu bulandırıyorsun. Ama suyun çıktığı noktada sen varsın. Bütün imkânlar senin elindeyken ve televizyonlarda da çıkmış bir particik demişken gördün mü o particik senin başına ne işler açıyor. İstanbul’da seçim sonuçları ortaya çıktı. Komiklik şurada; AK Parti seçim kuruluna müracaat etti. Sonrada Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat etti. İnanın o sayfaların hiçbir önemi yok. Müracaatın aslı şu cümle; bizim sandık müşahitlerimiz bizi sattı. Lütfen YSK bunu düzelt.”

“KAHRAMANMARAŞA’TA OYUMUZ ARTTI”

Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Pınarbaşı, Kahramanmaraş’ta SP’nin oyunun 1,7’den 2,48’e çıktığını belirtti.

Pınarbaşı; “Seçim sürecinde her daim yanımızda olan ve programlarımızda bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Diğer bir taraftan da belediye başkan adaylarımıza teşekkür ediyorum. Hakikaten Kahramanmaraş’ımızın dört bir yanını gayretli bir şekilde dolaştılar. Dokunmadık kimse girilmedik ev, sıkılmadık el kalmadı. Bu neticede Kahramanmaraş’taki oyumuzu 1,7’den 2,48’e çıkarmış olduk. İl Genel Meclis Üyeliğindeki oyumuzu da 3,03’e yükseltmiş olduk. Böylelikle hazineden yardım almayı başardık. İnşallah bundan sonraki seçimlerde de Saadet Partimiz hazineden yardım alarak yoluna devam edecektir. Diğer bir teşekkürü de davamızın yılmaz bekçileri olan ve 50 yıldır bu davaya gönül vermiş aksakallılar dediğimiz ağabeylerimize teşekkür ediyorum. Çünkü istikametini hiç bozmadan bugüne kadar bu davayı getirdiler. Milli görüş 69’da ne söylediyse bu ağabeylerimizin sayesinde şimdi de aynı şeyleri söylüyoruz. Bize ‘İslam birliğini hangi ülkelerle başaracaksınız” diyorlar. Evet, İslam birliğini biz dağılmış sersefil hale gelmiş İslam coğrafyası ile gerçekleştireceğiz.” Dedi.

İnandıkları doğruların peşinden dimdik yoluna devam edeceklerini ifade eden Pınarbaşı; “169’da yola çıktığımızda faizsiz bir ekonomi dedik, bugünde aynı şeyleri söylüyoruz. 69’da ahlak ve maneviyat dedik, bugüne aynı şeyleri söylüyoruz. Hak her zaman tecelli ediyor. Çünkü hak bin yıl öncede haktı, şimdi de hak. Dolayısıyla biz hakkı söylemeye devam edeceğiz. Zalim bir sultan olsa da onun karşısına dimdik dikileceğiz, sen zalimsin sen yanlış yapıyorsun diyeceğiz. Bizim hiç kimseden korkumuz yoktur. Vatandaşımız karanlığa alıştırılmış durumda ve bu karanlığı aydınlığa çevirecek olan sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Tüten’de parti olarak kimseye düşman olmadıklarını ve kıskanmadıklarını dile getirdi. Tüten şöyle konuştu;

“Seçim ülkemizin vazgeçilmezidir. Demokrasinin önümüze koymuş olduğu bir imtihandır. Bütün partiler ülkeye hizmet etmek için seçime girerler. Bütün partilere teşekkür ediyorum. Yalnız elinde silah olana da biz parti demiyoruz. Biz milli görüş olarak kabul etmiyoruz. Benim acı hissettiğim bir olay vardır. Türkiye’mizin bütün illerinde ve ilçelerinde seçime giren tek parti Saadet Partisidir. Anadolu’nun en ücra köşesinde nerede bir seçim bölgesi varsa orada seçime tek giren parti Saadet Partisidir. Biz bu milletin özüyüz. Bu milletin manevi varlığıyız. Bu ülke İslam ile iman ile kardeşlik ile korunur. Fransızlar buraya geldikleri zaman nasıl gittiler? Dönüp arkalarına bakamadılar. Bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Genel Merkezimiz alınsa bile Milli Görüşten vazgeçmeyiz. Çadır kurar yine devam ederiz. Biz bu milletin aşığıyız. Biz Saadet Partisi olarak kimseyi kıskanmayız. Kimseye düşman değiliz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326