Tabip Gülbay; ‘Mesele zengin olmak değil, memleketi zengin etmek’

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Belediye Başkanlığına talip olan Tabip Gülbay, kariyeriyle göz dolduruyor. Çalıştığı kurumlardaki başarısıyla bugüne kadar ilçenin en üst düzey bürokratları arasında yer alan Gülbay, bağlı bulunduğu kurumlardaki hizmetleriyle dikkat çekiyor.

Tabip Gülbay; ‘Mesele zengin olmak değil, memleketi zengin etmek’

Tabip Gülbay; ‘Mesele zengin olmak değil, memleketi zengin etmek’

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Belediye Başkanlığına talip olan Tabip Gülbay, kariyeriyle göz dolduruyor. Çalıştığı kurumlardaki başarısıyla bugüne kadar ilçenin en üst düzey bürokratları arasında yer alan Gülbay, bağlı bulunduğu kurumlardaki hizmetleriyle dikkat çekiyor.

17 Kasım 2018 Cumartesi 20:00

Aynı zamanda siyaset bilimi doktoru olan Tabip Gülbay, 1998 yılından itibaren Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı (Kalkınma Ajansı), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü iş tecrübesiyle göz dolduruyor. 

Gülbay, Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği döneminde hazırladığı fon destekli proje ile terörün kol gezdiği Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman bölgesinde gerçekleştirdiği başarılı faaliyetlerle biliniyor. 

En son görev yaptığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek Elbistan Belediye Başkanlığına aday adayı olan Tabip Gülbay, tecrübe ve birikimini Elbistan halkıyla paylaşmak istiyor. 

‘Mesele zengin olmak değil, memleketi zengin etmek’ sloganı ile yola çıkan tecrübeli bürokrat; “Yatırım, proje ve finansman tecrübesine sahibim. Laf olsun diye başkanlığa aday olmadım. Elbistan’ın çok ciddi bir hizmet sıkıntısı var, çok ciddi bir belediye başkanı sıkıntısı var. Buranın sakat bir ayağı var. O ayağı tamir etmek için başkanlığa talip oldum.” dedi.

“ELBİSTAN’DA YAPILMASI GEREKENLER YAPILMALI, YIKILMASI GEREKENLER YIKILMALIDIR”

Başkan seçilmesi durumunda “önce bir durum analizi yapacağız. Pozitif yanlarımız neler, geliştirmemiz gereken yanlarımız neler bunları belirleyeceğiz. Elbistan’ı hangi alanda kalkındırmamız gerektiğini belirleyeceğiz. Elbistan’ın her yerde konuşulan alt yapı sıkıntısı var. Ceyhan nehrinin ıslah sorunu var. Kentleşme sorunu var. Temiz bir içme suyu sıkıntısı var. Binlik/imar sıkıntısı var. Ciddi bir trafik, otopark sorunu var. Çöp sorunumuz. Bütün bunların hepsi ortak akılla, tüm STK’larla hareket ederek var olan sorunlara ister kalkınma ajansından, ister merkezi bütçeden, ister AB fonlarından, isterse TKDK’dan, isterse belediyenin teşebbüs gelirlerinden kaynaklar bularak bu sorunlar çözülecek. 

Elbistan’da yapılması gerekenler yapılmalı yıkılması gerekenler yıkılmalıdır. Burada hedef; şehrin geleceği ile geçmişini birleştirerek modern bir şehir, marka bir şehir oluşturmak. Herşeyi devletten bekleyen zihniyet ile kalkınmamız mümkün değil. Özel yatırımlara özellikle önem vermeliyiz.

“BAŞKANINA İNANMIŞ BİR HALK VE BELEDİYENİN KURUŞUNU NAMUS BİLECEK BAŞKAN”

İlçenin üretim üssü haline gelmesi gerektiğini; bununda ancak belediye başkanına inananmış bir halk ve belediyenin kuruşunu namus bilecek başkanla mümkün olacağını belirten Gülbay; “Çok net söylüyorum burası da üretim üssü haline gelebilir. Özelikle Elbistan’ın il olma gibi bir özlemi var. 5 yılık belediye başkanlığı döneminde yapılması gerekenlerin yapılmasıyla Elbistan resmi olarak il olmasa da fiilen il olabilir.

“BİZİM EN BÜYÜK PROJEMİZ ELBİSTAN”

Önemli bir görevi bırakarak başkanlığa talip olduğunu aktaran Gülbay, makam yada mevkii için göreve talip olmadığını dile getirdi. Hizmet parolasıyla yola çıktığını kaydeden Gülbay şunları söyledi:

“Mesele zengin olmak değil memleketi zengin etmek, parolamızda hizmet. 

Belediyenin hizmet yeri olduğunu belirten Gülbay, belediye başkanın liyakat ve ehliyetine dikkat eden vatandaş ak partili olsun yada olmasın mutlaka destek verecektir. Bizim en büyük projemiz Elbistan. Benim makam ile mevki ile bir işim yok. Vatandaşlarımız Elbistan’ı marka şehir haline getirebilecek aday kimse onu desteklesin yeterki ilçemiz kazansın.” (Muttalip Akkuş) 

TABİP GÜLBAY KİMDİR?

1973 yılında Kahramanmaraş-Elbistan’da doğdu. 1996 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler dalında Master, 2008 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi dalında Doktora yaptı. 

Çalışma hayatına 08.10.1998 tarihinde Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde Memur olarak başladı. 15.05.2001-31.07.2005 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı / Devlet Muhasebe Uzmanı olarak görev yaptı. 

01.02.2006’da Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde Devlet Muhasebe Uzmanı olarak göreve başladı. 09.10.2009-30.09.2015 tarihleri arasında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansında Uzman / İdari ve Mali İşlemlerden Sorumlu Birim Başkanı ve Genel Sekreter olarak görev yaptı. 30.09.2015-20.01.2017 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde yeniden Uzman olarak çalıştı. 

23.01.2017 tarihinde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Mali İşler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 01.06.2017 tarihinden itibaren Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine vekaleten atandı. 07.11.2017 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan Tabip Gülbay evli ve iki çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 18.11.2018 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326