Tam 770 bin adet barajlara…

Kahramanmaraş’ta Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü ekipleri, barajlara 770 bin adet balık yavrusu bıraktı.

Tam 770 bin adet barajlara…

Tam 770 bin adet barajlara…

Kahramanmaraş’ta Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü ekipleri, barajlara 770 bin adet balık yavrusu bıraktı.

21 Eylül 2017 Perşembe 12:05

Bölgede su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi kapsamında Şanlıurfa 15. Bölge Müdürlüğü Yavru Balık Üretim merkezlerinden getirilen 770 bin Pullu ve Aynalı Sazan yavrusu Kahramanmaraş’ta bulunan Kandil, Kılavuzlu, Kartalkaya, Menzelet ve Sır Baraj göllerine bırakıldı.

DSİ 20. Bölge Müdürü Sadullah Seven, Bölge Müdürlüğü olarak yapılan bu çalışmalarla, baraj göllerinde balık kapasitesini arttırılması ve sportif balık avcılığının geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Seven şöyle konuştu: “Su ürünleri üretimi bakımından Kahramanmaraş’ın en önemli iç su kaynağını Menzelet ve Sır Baraj Gölü oluşturmaktadır. Devlet Su İşleri olarak depolanmış su kaynaklarını üretime kazandırmak, yöre insanına yeni iş imkanı sağlayabilmek, ekolojik dengenin sağlanması, mevcut balık türlerinin korunması, sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, canlı organizmaların üremesi noktasında doğaya ve çevreye katkı sağlanması, ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması ve vatandaşlarımızın hayvansal protein ihtiyaçlarını su ürünlerinden karşılaması maksadıyla, her yıl düzenli olarak bölgedeki baraj göllerine yavru balıklar bırakılıyor. Bu çalışmalar sayesinde göllerdeki ve çevresindeki flora ve fauna zenginliği oluşturabilecek bir ortama katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Her yıl yapılmakta olan bu çalışmalarla baraj göllerinin aynı türe ait balık varlığının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının sürdürülebilir üretim sektörü oluşturup baraj gölünden istifade etmesi hedeflenmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326