'Türkoğlu artık sanat şehri'

Türkoğlu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Sanat Çalıştayının üçüncüsü düzenlenerek, Belediye Hizmet binasında sergisi açıldı.

'Türkoğlu artık sanat şehri'

'Türkoğlu artık sanat şehri'

Türkoğlu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Sanat Çalıştayının üçüncüsü düzenlenerek, Belediye Hizmet binasında sergisi açıldı.

11 Mayıs 2018 Cuma 15:31

Kahramanmaraş ve Türkoğlu'nun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezen ressamlar, Belediyemizin Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde doğal ortamda halkla iç içe gördükleri güzellikleri tuvallerine yansıttılar.

Rusya, Gürcistan, Bulgaristan ve Türkiye’den 16 Sanatçının katıldığı 3. Uluslararası Türkoğlu Sanat Çalıştayının sergi açılışına vatandaşlardan da yoğun ilgi görüldü.

Belediye Başkanı Osman Okumuş; 3.Uluslararası Türkoğlu Resim Sanat Çalıştayına katılan, Bünyamin Balamir, Tolga Boztoprak, Hikmet Çetinkaya, Necati Seydi Ferahoğlu, Mine Gençtürk, Silver Gözütok Güçlü, Necati Kiraz, Cornelia Marga, Hasan Mutlu, Mehmet Akif Orçan, Aslı Özen, Yakup Sıdıkov, Siret Uyanık, Hüseyin Yıldırım, Elif Yılmaz ve Gülay Yüksel’e teşekkür ederek katılımlarından dolayı plaket takdiminde bulundu.  

Sanata ve Sanatçıya değer verdiklerini ve bu konuda her yıl geleneksel hale getirdiklerini belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, sanatçıları Türkoğlu'nda  görmekten mutluluk duyduklarını söyledi ve konuşmasında; Bugün Türkoğlu Belediyesi olarak yine farklı bir projeye imza attık. Burada öncelikli olarak emeği geçen çok değerli sanatçılarımıza, Akif Orçan Hocama,  Özden Hanıma ve ekibine, buraya açılışa gelen Kahramanmaraş’ımızın güzide insanlarına teşekkür ediyorum.

Türkoğlu Belediyemiz teknik belediyeciliğin yanında, gerek sanat alanında, gerek spor alanında ve sosyal alanlarda gerçekten öncülük yapmakta. Çünkü Türkiye'miz de sanat ve edebiyat alanında büyük bir boşluk var. Aslındaki Türkiye’deki sorunların temeli de bu yani yaşadığımız, tartıştığımız ve konuştuğumuz meselelerin temeli sanat ve edebiyattan geçiyor.

İki dönem, Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde de ekip olarak sanata önem verdik. Amacımız hem Türkoğlu Belediyesinde bir farkındalık oluşturmak, hem de yeni nesil öğrencilerimiz ve gençlerimizi resim ve sanat alanında bu güzel sanatçılarımızı bir hafta boyunca ziyaret ederek içlerinden belki de sanata heves eden insanlarımızı yetiştirmek oldu.

'Türkoğlu Kültür Merkezine Kavuşuyor'

Başkan Okumuş Konuşmasında bir de müjde vererek, Önümüzdeki yıl Türkoğlu’nu çok güzel bir Kültür Merkezi kavuşturacağını belitti ve konuşmasına şu sözlerle devam etti; Orada sinema salonları, sergi salonları, tiyatro salonları ve sanat atölyeleri olduğu bir yer yapıyoruz. Yaklaşık 6 milyon değerinde. Bu açılışları, bu sergileri orada yapacağız. Ama Belediye binamız da bu tür aktivitelerimiz devam edecek. Çünkü vatandaşlarımızın yoğun olarak geldiği yerler olduğu için buralarda da açmaya devam edeceğiz. Geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz sanat çalıştayının çok güzel eserleri duvarlarımızı süsledi. Binlerce insanımız ziyaret ederek bunları incelediler. İnşallah bu çalıştaydaki resimlerimizi ise sergi salonu açılana kadar arşivleyeceğiz, diyerek konuştu.

Başkan Okumuş’u sanata ve sanatçıya değer verdiğinden dolayı çok takdir ettiğini belirten Sanatçı Gülay Yüksel; Biz yüreğimizden alkışlıyoruz. Belediye Başkanımız Osman Beyi, çünkü gerçekten yaptığı iş çok takdire değer. Türkiye’nin küçücük bir ilçesinde, gerçekten büyük sanatçılarla, büyük bir iş başlattı. Devamının gelmesini diliyoruz, hepimiz teşekkür ediyoruz.

Çalıştayın koordinatörlüğünü yapan Mehmet Akif Orçan ise konuşmasında; Öncelikle bu üçüncü çalıştayımızı destekleyen Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a çok teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir projeyi gerçekleştirdi. Bizleri tekrar bir araya getirdi. Umuyorum ki bu uzun süre devam edecektir, diyerek konuştu.

‘Türkoğlu Benim İçin Artık Sanat Şehri’

Ankara Devlet Heykel Resim Müzesinin Kurucularından Hasan Mutlu; Başkan Okumuş, bırakın Türkiye’yi, Dünya da ender görüle bir şeyi yapıyor,  Ekonomik ve Sosyal olarak bir Bordum ve diğer Büyükşehirler yapamazken, Türkiye de birkaç şehir ancak yapabilirken ki çok zor bir şeyden söz ediyorum, Türkoğlu Belediyesi inanılmaz bir sürprizle bu üçüncüsünü gerçekleştirdi. Bu olağanüstü bir şey. Burası yol üstünde geçen bir tabelayken benim için artık bir sanat şehri olma özelliği taşıyor.  Bu herkes içinde taşıyacak.

Başkanım çok önemli bir şeye parmak bastı. İnanın kaldırım kadar, yol kadar, su kadar, elektrik kadar önemli bir şeyden söz ediyorum. Biz yapılacak bu kültür merkezinin bir kahverengi tabelaya dönüşmesini istiyoruz.

Tüm Türkoğlu Belediyesi adına ve resim sanatçıları adına kendilerine çok çok teşekkür ediyorum, diyerek konuştu.

Şair Yazar Mustafa Okumuş ise Konuşmasında; Sanat, bütün insanlığın, kentlerin ulusların ruhudur. Nasıl insanlar için en değerli yolsa, insanlık içinde sanat öyledir, dedi.

Programa, Resim sanatçıları ve vatandaşların yanı sıra, çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yönetimi katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326