Türkoğlu’nda Down Sendromlu Çocuklara At İle Terapi Eğitimi Veriliyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Türkoğlu Belediyesi ve Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği işbirliğiyle, Down Sendromlu çocuklara yönelik at eşliğinde terapi eğitimi verilmeye başlandı.

Türkoğlu’nda Down Sendromlu Çocuklara At İle Terapi Eğitimi Veriliyor

Türkoğlu’nda Down Sendromlu Çocuklara At İle Terapi Eğitimi Veriliyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Türkoğlu Belediyesi ve Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği işbirliğiyle, Down Sendromlu çocuklara yönelik at eşliğinde terapi eğitimi verilmeye başlandı.

19 Şubat 2019 Salı 13:54

Atlı ve Okçuluk Eğitim Merkezinde Down Sendromlu çocuklara yönelik düzenlenen programa; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Down Sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkoğlu Belediyemizin organize ettiği, inşallah bundan sonra da terapi sürecinin devam edeceği bir ortamdayız.

Burası 25 dönümlük alana kurulu Atlı ve Okçuluk Eğitim Tesisleri, biliyorsunuz geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz Dünya Uluslararası Avasım Türk Oyunları Festivaline ev sahipliği yapmıştık. Burada ata binicilik, gökbörü, cirit  ve ata sporumuz olan okçulukla ilgili eğitimler veriyoruz.

Tabi Kahramanmaraş’taki Down sendromu  Derneğinin talebi üzerine 100 tane çocuk Pazartesi ve Çarşamba günleri  50’şer kişi olmak üzere bir ay süresince burada terapi eğitimi alacak. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımızdan dolayı gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın, derneğimizin her zaman yanındayız.”dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can; “ Kahramanmaraş’ımızın güzel bir ilçesinde binicilik ve okçuluk merkezindeyiz. Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş Beyin ve ekibinin büyük bir gayretiyle burada muhteşem bir merkez oluşturulmuş. Ve bu merkezin tabi değerlendirilmesi lazım, yani Kahramanmaraş için çok önemli  bir imkan burası, burada bir çok faaliyetler yapılıyor. Bu faaliyetlerden bir tanesi de, Down Sendromlu çocuklarımızla ilgili, Kahramanmaraş Down Sendrom Derneği, Kahramanmaraş Sütçü  İmam Üniversitesi  ve Türkoğlu Belediyesinin işbirliğiyle, burada  çocuklarımızın bir terapi ile hayata tutunma, hayata bağlanma ve eğitimine katkı amaçlı bir terapi başlatıldı. Bir aydan fazla sürecek, bu eğitimde biz gerçekten belediye, dernek ve üniversite olarak güzel bir işbirliği sergiliyoruz.

Ben bu faaliyete katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Bu yavrularımızın anne ve babalarını yürekten tebrik ediyorum. Atçılık ve okçuluk bizim ata sporlarımız ve bu sporların içinde olmasına dönük bu yavrularımızın terapi edilme sürecini bizde yürekten destekliyoruz. Ve bu tür faaliyetlerin, bundan sonrada destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ben tüm emeği geçenlere bu kutsal çabadan dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek belirtti.

Down Sendromu Dernek Başkanı Zeynep Yerhan ise; “Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği olarak Türkoğlu ilçemizde Sayın Osman Okumuş Başkanımızın misafiriyiz. Derneğimiz 2014 yılında 7 anne tarafından kuruldu, şuan 150’yi aşkın üyemiz var. Bizde anneler olarak çalışmalarımıza şehrimizde bulunan imkânları fırsata çevirme adına gayret ediyoruz.

Çok güzel bir tesisteyiz, çocukların hayvanlarla olan münasebetinden yola çıkarak terapi edici bir etkinlik oldu. Çok güzel bir ortam teşekkür ediyoruz.” diyerek konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326