Ulaşımda uygunsuz davranan şoföre ceza: 50 şoförün görevine son verildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Mehmet Çiçek, belediye olarak şehir içi ulaşımda vatandaşlara daha hızlı ve konforlu hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi.

Ulaşımda uygunsuz davranan şoföre ceza: 50 şoförün görevine son verildi

Ulaşımda uygunsuz davranan şoföre ceza: 50 şoförün görevine son verildi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürü Mehmet Çiçek, belediye olarak şehir içi ulaşımda vatandaşlara daha hızlı ve konforlu hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 17:45

Toplu taşıma sisteminde yapılan yeni değişiklerle ilgili bilgi veren Çiçek, 344 otobüs ve 500’ yakın şoförle kentte ulaşım hizmeti verdiklerini belirterek, 3 binişlik kullan at biletlerle ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

ULAŞIMDA AKTARMA DÖNEMİ

Kahramanmaraş’ta 2015 yılında yapılan düzenleme ile dolmuşların yerini otobüslere bıraktığını hatırlatan Mehmet Çiçek; “Şube olarak ilk hedefimiz vatandaşlarımızın en hızlı, konforlu bir şekilde ulaşımını sağlamak. 2015 yılında dönüşüm yaptık, dolmuşların hepsi otobüs oldu. Bu birinci aşamaydı, birincisi konfor ikincisi hızlı ulaşım. Yeni bir sloganımız var her yerden her yere ulaşım diye, tabi bununla birlikte aktarmayı da getirdik. Aktarma sebeplerinden bir tanesi hızlı ulaşım yapmak. Vatandaşlarımız bu aktarma sistemine hakim olduğu zaman her yerden her yere hızlı bir şekilde ulaşımını yapacaklardır.” diye konuştu.  

UYGUNSUZ DAVRANAN ŞOFÖRE CEZA

Toplu taşımda şoförlerle vatandaşların iç içe olduğunu anlatan Çiçek, yolculara uygunsuz davranan ve rencide edici tavır sergileyen şoförlerle ilgili yaptırımların olduğunu kaydetti.

Bugüne kadar 50 şoförün görevinden uzaklaştırıldığını belirten Çiçek şöyle konuştu; “344 tane otobüsümüz var şuanda, yaklaşık 500 şoförümüz var. Sertifikalı, SRC belgesi olan şoförlerimiz var. Bu şoförlere bir çok periyotlar da eğitimler düzenledik, iletişim dersi verdik. Bunun esas kaynağı vatandaşlarımıza daha verimli iletişim sağlamak. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi şoförle olan diyaloglarımız. Özellikle 65 yaşındaki yolcularımızla ilgili bir çok şoförümüzü uyardık, gerekli ikazlarımızı da yaptık. Sahada, duraklarda en çok karşılaştığımız sıkıntılardan bir tanesi 65’lileri almamak, gerekli özeni göstermemek, rencide etmek. Şoförlerle ilgili belirli bir ceza tablomuz var. Her şoförün bir sicil tablosu var. Bu sicil tablosuna göre bir ceza şablonu var. Örneğin durak harici indirmek bir ceza şeklidir veya durakta yolcuyu almamak, para almak bunların hepsi ceza gerektiren davranışlar. Sicili dolanlara hem para cezası hem de görevden uzaklaştırma cezası uyguluyoruz. En az 6 ay görevden uzaklaştırma cezası var. Bugüne kadar yaklaşık 50 şoför görevinden uzaklaştırıldı.”

30 BİN KİŞİ KULLANDI

3 Binişlik kullan at biletlerle ilgili yaşanan tartışmalara da açıklık getiren Çiçek, tarifelerde bir değişiklik yapılmadığının altını çizdi. Kulan at biletlerde farklı teknoloji kullanıldığını ve yurt dışından temin edildiğini anlatan Çiçek, kent genelinde 30 bin kişinin bu kartı kullandığı bilgisini verdi. Bu durumun ülke ekonomisine olumsuz yansıdığını savunan Çiçek vatandaşlardan kahraman kart kullanarak yolculuk yapmalarını istedi.   

Çiçek şöyle devam etti: “3 binişlik biletler için şikayet aldık. 3 binişlik kartlar kullan at biletlerdir. Kullan at biletler teknolojisi farklı olan bir bilet tipidir. Kullan at biletlere aslında biz zam yapmadık, ama zam yapılmış gibi algılandı. Normalde bizim tarifemiz öğrenci 1,40 öğretmen 1, 80, tam 2,10.

Sürdürülebilir toplu taşıma için bazı gereken kurallar var. Kullan at biletlerde öyle bir artış sağlandı ki; günlük 4 kişiden biri bu bileti kullanmaya başladı. Kullan at biletler sadece dışarıdan gelen vatandaşların kullanabildiği veya mecburen kullanılan bir bilet tipidir. Ama bu biletlerin kullanıcı sayısı 30 bin’i geçti. Bizim biniş sayımız 120 bin’ken 30 bin kişi kullan at bilet kullanmaya başladı. Bu kartlar yurt dışından geliyor, kodlanıyor, baskısı yapılıyor, dağıtımı yapılıyor bunların hepsi emek. Ayrıca bizim paramız dışarıya gidiyor, bunun önüne geçmek adına 3 binişlik biletleri biz 10 TL yaptık. Ortalama 3,30’a geliyor ama bizim tarifemizde zam yok. Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz kahraman kartınızı alın yükleminizi yapın kullanın.”

Haber: Muttalip Akkuş

Son Güncelleme: 09.08.2017 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hazret YİĞİTER 7 yıl önce

Mehmet bey,
Sizleri çok seviyoruz, başarılarınızın devamını diliyorum.Allah yardımcınız olsun.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326