Ülkücüler engellileri unutmadı!

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla “Engelsizler Gecesi” adlı farkındalık programı ve konser düzenledi.

Ülkücüler engellileri unutmadı!

Ülkücüler engellileri unutmadı!

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla “Engelsizler Gecesi” adlı farkındalık programı ve konser düzenledi.

05 Aralık 2017 Salı 14:58

4 Aralık Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa teşkilat ve vatandaş tarafından yoğun ilgi oldu.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından organize edilen programda sunuculuğu görme engelli Gülşah Dilbirliği yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kahramanmaraş Ülkü Ocakları’nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi izleyicilere sunuldu. Daha sonra Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Hüseyin Kayış yaptığı konuşmada; “Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Bizler Ülkü Ocakları olarak; engelli vatandaşlarımızın umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulmasını istiyoruz. Dünya nüfusunun yüzde 10’u, Türkiye nüfusunun ise yaklaşık yüzde 15’i engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bizim amacımız da bugün burada bir nebze olsun toplumsal duyarlılığa katkı sağlamak ve onlara teşekkür etmektir. Çünkü onlar bize çok şey öğretiyorlar. Karşılıksız sevmeyi zihinsel engelli insanlarımızın bakışlarında görüyoruz. Hiç görmeden hissetmeyi görme engellilerimizden öğrendik. Ses çıkarmadan sohbet etmeyi işitme engellilerimizden öğrendik. Resim yapabilen ayak parmaklarının olabileceğini, bir kaldırımı aşmak için mühendislik bilgisinin gerekmediğini ortopedik engellilerimizden öğrendik. Engelli bir birey olmanın her şeyin bittiği anlamına gelmediğini sizlerden öğrendik.

Değerli misafirler,

Empati, insani hasletlerin en yücelerindendir. Kendi kalıbını terkedip karşıdakinin hacmini görebilmek zor zanaattir. Gözlerinizin görmediğini ya da yürüyemediğinizi, koşamadığınızı, fikirlerinizi ifade edemediğinizi, tek başına yemek yiyemediğinizi, güzel müzikler dinleyemediğinizi, sevdiklerinizin sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü? Amacımız acındırmak değil farkındalık oluşturmaktır. Fiziksel veya zihinsel engelli olmak bir kusur değildir. En büyük engel, engelli insanları hor gören kör zihniyettir! Cenabı Allah bizleri yüreği ve karakteri engellilerden korusun.

Beyinlerdeki ve vicdanlardaki engellerin kalkması dileğiyle; her gününüz kutlu, ömrünüz mutlu olsun. Herşey gönlünüzce olsun. Sağolun, varolun.” Dedi.

Daha sonra sahne alan Samsun Engelliler Derneği Tiyatro Grubu, “Bu işte bir sakatlık var” adlı tiyatro gösterisiyle seyircileri hem güldürdü hem de hüzünlendirdi. Tiyatro ekibi sahnede yerini bıraktığı görme engelli olan Mustafa Tütüncü, Nazım Kürtül ve Sefa Çimen şiir dinletisiyle seyircileri büyüledi. Son olarak sahneye çıkan Sanatçı Süleyman Güçlü şarkılarıyla seyircilere can verdi. Süleyman Güçlü’ nün konserinin ardından program son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326