Vakıflar Yurdu Mezunları Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Vakıflar Yurdunda kalarak ortaokul ve liseden mezun olanlar yurdun kapanmasından on yedi yıl sonra bir araya geldi.

Vakıflar Yurdu Mezunları Bir Araya Geldi

Vakıflar Yurdu Mezunları Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Vakıflar Yurdunda kalarak ortaokul ve liseden mezun olanlar yurdun kapanmasından on yedi yıl sonra bir araya geldi.

16 Temmuz 2019 Salı 17:08

Başbakanlık, Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak 1989 yılları ile 2002 yılları arasında faaliyet gösteren Kahramanmaraş Vakıflar Yurdu mezunları bu yıl ilk defa yurt bahçesinde bir araya geldi. Vakıflar Yurdunun kurucu müdürü Mehmet Özkal önderliğinde düzenlenen ilk buluşmaya birçok mezun katıldı. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan mezunlar buluşmaya katılırken. Aslen Elazığlı olan kurucu müdür Mehmet Özkal buluşmaya Kocaeli ilinden gelerek katıldı

Vakıflar Yurdunun kurucu Müdürü Mehmet Özkal buluşma ile ilgili yaptığı açıklamada: “1989 yılında Kahramanmaraş’ın neredeyse dışında çevresinde çok yerleşim yerinin olmadığı binamızda, köylerden gelen pırıl pırıl öğrencilerimize yurdumuz hizmet vermeye başlamıştı. On üç yıl boyunca Kahramanmaraş’ın birçok farklı ilçe ve köyünden öğrencilere hizmet verdi. Birçok doktor, mühendis, öğretmen, avukat, savcı yetişti bu yurttan. Öğrencilerim sistemli ve disiplinli şekilde milli ve manevi duyguları güçlü bireyler olarak yurdumuzdan mezun oldular. Yurt öğrencilerimiz için sıcak bir yuvanın yanı sıra personel ve öğrencileri ile birlikte kocaman bir aile olmuştu. Şuan ülkemizin dört bir yanında vatanımıza ve insanlarımıza hizmet ediyorlar. Mezunlar buluşmamıza katılan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl bu buluşmanın daha kapsamlı düzenleneceği inancıyla yüm mezunlarımızı buluşmamıza bekliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Okulu olmayan köylerde yaşayan öğrencilerle birlikte ve öksüz ve yetim öğrencilerin sınavla alındığı yurt Kahramanmaraş’ın ve ilçelerinden öğrencilere ortaokul ve lise boyunca yıllarca ev sahipliği yapıyordu.  Vakıflar Yurdu 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş ve o zamanki öğrenciler Kahramanmaraş’taki çeşitli yurtlara yerleştirilmişi.

Vakıflar Yurdu Mezunlar buluşmasının bundan sonraki süreçte her yıl daha geniş bir şekilde düzenlenmesi planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326