Vali Özkan, ekonomik verileri açıkladı!

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, düzenlediği basın toplantısında 2017 yılında yapılan yatırımlar ilgili bilgi verdi.

Vali Özkan, ekonomik verileri açıkladı!

Vali Özkan, ekonomik verileri açıkladı!

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, düzenlediği basın toplantısında 2017 yılında yapılan yatırımlar ilgili bilgi verdi.

17 Ocak 2018 Çarşamba 16:14

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Özkan, 2017 yılına bakıldığında küresel düzeyde yaşanan sorunların olduğunu ancak bu dönemde, Türkiye açısından gurur kaynağı olan yatırımların yapıldığını söyledi.

Dünya ülkelerin ekonomisine bakıldığında, Türkiye ekonomisinin 17. sırada olduğunu hatırlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Avrupa ekonomilerinde de 6. büyük ekonomi olarak görüyoruz. Özellikle 2017'nin başında negatif beklentiler vardı. Ama dönem sonunda 3. çeyrekte yüzde 11'lik bir büyümeyi yakaladık. Bu 2017'nin makroekonomi açıdan önemli kazanımlarından birisidir. Özellikle Kahramanmaraş'ımızda bir sanayi kültürünün olduğunu, küresel ve yerel risklere karşı güçlü bir sanayisinin olduğunu ifade etmek istiyorum. Genel fotoğrafa baktığımız zaman bin civarında sanayi kuruluşumuz var ve 5 milyar dolarlıkta bir sanayi üretimimiz var. Dönem içinde de 2 milyar dolarlık bir dış ticaretimiz var. Kahramanmaraş ilinde bu bin sanayi kuruluşu içerisinde 150 bine yakın bir istihdam söz konusudur. Tabi bunun yanında diğer birçok kuruluşa hükümetimiz tarafından verilen destekler önümüze daha iyi bir tablonun çıkmasını sağladı."

Özkan, sağlık ve eğitimde önemli hizmetler hayata geçirdiklerine işaret ederek, "Sağlık ile ilgili göstergelerde ciddi anlamda iyileşmeler olduğunu biliyorsunuz. Eğitimle ilgili hem derslik başına düşen öğrenci sayısı, hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ve okullaşma oranıyla ilgili nitelikli bir gelişme sağladık. Bin 500 kişilik bir yurt için belli bir mesafe kat edildi ama bunun 2018 yılı içinde öncelikli hedefimiz arasına koyuyoruz." diye konuştu.

Spor ve tarımsal alanda çalışmaların devam ettiğini belirten Özkan, "Gençlik ve spor alanında önemli yatırımlar yaptık. Tarım alanında Kırsal Kalkınma Eylem Planı'nın hazırlanması, toplulaştırma faaliyetlerinin artarak devam etmesi, gıda güvencesi ile ilgili mekanizmaların kurulması yönündeki hamleler ve uygulamalar Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu'nun özellikle et, süt ve meyve alanındaki destekleri, kırsal turizmi teşvik etmesi 2017 yılının içindeki önemli faaliyetlerdi." ifadesini kullandı.

Basın toplantısına, daire müdürleri ve gazeteciler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326