Yalakalık nedir?

Hayatımızın ve yaşamımızın içinde günümüzde vazgeçilmez meslek haline gelmiş bazı davranış biçimleri vardır.

Yalakalık nedir?

Yalakalık nedir?

Hayatımızın ve yaşamımızın içinde günümüzde vazgeçilmez meslek haline gelmiş bazı davranış biçimleri vardır.

16 Temmuz 2021 Cuma 16:56

Ben bunları yazmaya kalksam ömrüm yetmez. Yinede birkaç satır yazmak ve bilği olsun diye dile getirmek istiyorum. Bu tür yalakalar diksiyon dersi, giyim kuşam dersi ve konuşma dersi alırlar çıkarlar meydana. Günümüzde yalakalık dalkavukluk, soytarılık, arsızlık, sırnaşıklık, yağcılık, yağdanlık, şakşakçılık, şaklabanlık, şakrabanlık, kemik yalayıcılık, yalpaklık, kıç yalayıcılık, huluskarlık, omurgasızlık, yanar dönerlik olan yalakalık, iki yüzlülük, maskeli duruşları ise tamamiyle yalan üzerine kuruludur.

Günümüzde en geçerli mesleklerin başını çeker olmuştur. Yalakalığın ırkı, dili, dini, milliyeti yoktur. Okulu da yoktur. Cemaatların, tarikatların, siyaset ve politikanın, spor dahil her çeşit kulübün, bir kısım zengin ve hatırlı kimselerin, bazı ırkların ve özellikle siyasi partilerin kadrolu ve kadrosuz yalakaları vardır. Tarih boyunca değişik çapta yalakalar görülmüştür. Umarım bir gün yalakalardan biri eline kalemi alıp “Yalakalar Tarihi” adında kitap yazarsa satış rekorları kıracağına eminim.

Yalakalığın insanın yaradılışıyla birlikte başladığı sanılıyor. Sonsuz avantajları olan yalakalar için en büyük risk, birçok kimse tarafından küfrün ve hakaretin her türüne tahammül etme zorunda oluşlarıdır. Fakat bu konu onlar için kısa zamanda yalama olur. Duymazlar, görmezler ve alışırlar ve hatta küfür yemezlerse bir süre sonra rahatsız olabilirler.

Bu aşağılanma onları sürekli besleyen bir gıdadır. Yalakalığın pek çok türü vardır ama en önemli özelliklerinden biri geçici veya sürekli olanıdır.. Geçici olanlar, bir kimse ve gurup ile işi varsa işi bitene kadar ona ve onlara “kral” gibi davranır. İşi bitince tabanını bile göremezsiniz. Hemen yenisini aramaya başlarlar. Yalakalığın kadını erkeği yoktur.

Bir beklenti içinde olan bu yalakalar ordusu sokağa çıkar, her türlü şakrabanlığı yapıp, sonrada dansöz gibi kıvırtarak, ben yapmadım ben değildim o benim gölğemdi diyecek kadarda arsızdırlar. Değerli arkadaşlarım etrafınızda mutlaka bu tür yalakalar vardır. Yapmanız gereken bu yalakaları insan yerine koyup değer vermeyin.

Bırakın kendi pis kokuları içinde kokuşmaya devam etsinler. Yüce Rabbim hepimizi bu yalakalardan esirgesin ve korusun inşallah. AMİN...

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
Yalakalık Nedir?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326