Zabun: “türkiye ekonomisine çok önemli katkılarda bulunuyoruz”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birisi olduğunu vurgulayarak Kahramanmaraş’ın sanayisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla çok önemli bir kalkınma modeli oluşturduğunu söyledi.

Zabun: “türkiye ekonomisine çok önemli katkılarda bulunuyoruz”

Zabun: “türkiye ekonomisine çok önemli katkılarda bulunuyoruz”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birisi olduğunu vurgulayarak Kahramanmaraş’ın sanayisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla çok önemli bir kalkınma modeli oluşturduğunu söyledi.

14 Ocak 2019 Pazartesi 14:21

Kahramanmaraş’ta Orkis Otel’de düzenlenen ve TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve şube başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen TÜMSİAD Akdeniz Bölgesi Ekonomi Çalıştay’ında konuşan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş’ın Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birisi olduğunu, sanayisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla çok önemli bir kalkınma modeli oluşturduğunu söyledi.

Program dolayısıyla TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’a ve Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak’a teşekkür eden Zabun, Kahramanmaraş’ın 40 milyar liralık ekonomisi ve 2000’e yakın sanayi işletmesi ile Türkiye ekonomisine çok önemli katkıda bulunduğunun altını çizdi.

2018 yılının ekonomide döviz kuru manipülasyonları ile birlikte çalkantılı bir seyir izlediğini belirten Zabun, özellikle finansa erişimde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ancak her şeye rağmen Türk özel sektörünün motivasyon ve ülkesine olan inancını kaybetmeden çalıştığını vurguladı.

Kahramanmaraş tarihinde ilk kez 1 milyar doları aşarak ihracatta önemli bir rekora imza attıklarını söyleyen Zabun, “İhracat yaptığımız ülke sayısını 110’dan 122’ye, ihracatçı şirket sayımızı ise 290’dan 303’e ulaştırdık.2018’de, geçen yıla göre 11 bin 500 kişiye ilave istihdam sağlayarak 150 bin kişiye ulaştık. Şehrimizde bugün itibariyle 10 şirkette ar-ge merkezi, 1 şirkette tasarım merkezi kurulmuş bulunmaktadır. 2019 sonuna kadar, toplamda 27 ar-ge merkezimiz faaliyetlerine başlamış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yürütülen çalışmalara değinen Zabun, “Hükümetimizin uygulamaya koyduğu, kısa çalışma ödeneği, SGK primini düzgün ödeyenlerden son bir yılda sıkıntı çekenler için 60 aya kadar vade imkânı, 150 liraya çıkarılan asgari ücret desteği, kamuya iş yapanlar için tasfiye ve devir sözleşmeleri ile ilgili kanun tasarısının TBMM’ye sunulması, ticari alacak sigortası, doğalgazda indirim, nefes kredisi, kobi değer kredisi, Ziraat Bankası aracılığı ile sağlanan yeni imkanlar, inanıyorum ki, KOBİ’lere ve vatandaşımıza ciddi anlamda nefes aldıracaktır. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, ilgili tüm bakanlarımıza iş dünyası adına şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Ticaret Bakanı ve ilgili bakanlara iletmiş oldukları taleplere değinen Zabun, şöyle devam etti: “5084 sayılı Kanun’daki gibi enerji ve SGK desteğinin yeniden uygulanması, organize sanayi bölgelerinin kamulaştırma sorunlarından arındırılması, her yıl 15 milyar dolar ülkeye net döviz getiren tekstilin, global piyasalarda rekabetçiliğini devam ettirmesi için dampingli sentetik ve pamuk ipliği ithalatına ek vergi uygulanması, metal mutfak gereçleri sektörünün rekabet gücünü ciddi ölçüde olumsuz etkileyen çelik ithalatındaki ek vergilerin kaldırılması, finans alanında yaşanan sorunların çözümü ve bankalarda şirketlere ilave limit tahsis edilmesi, KGF garantili kredilerin yeniden açılması ve en azından borcunu ödeyen firmalara açılan limitleri kadar yeniden kredi verilebilmesi, Eximbank kaynaklarının artırılması ve firmaların limitlerinin ve kredi vadelerinin artırılması, teminat oranlarının düşürülmesi ve KGF teminatı ile kredi tahsis edilmesi, ihalesi 2015-2016-2017’de yapılmış işlere fiyat farkı verilmesi konuları da hayata geçirilebilirse, inanıyorum ki, ülkemizde yeni bir yatırım ve ihracat hamlesinin altyapısı oluşacak ve büyük başarılara imza atılacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326