Göksun’da festival zamanı!

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, bin 350 rakımda yetiştirilen, gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı sayesinde kendine has tadı, rengi, aroması olan elmanın tanıtımı amacıyla "7. Geleneksel Elma Festivali" düzenlendi.

Göksun’da festival zamanı!

Göksun’da festival zamanı!

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, bin 350 rakımda yetiştirilen, gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı sayesinde kendine has tadı, rengi, aroması olan elmanın tanıtımı amacıyla "7. Geleneksel Elma Festivali" düzenlendi.

27 Ekim 2018 Cumartesi 15:44

Kahramanmaraş-Kayseri karayoluna kadar yürüyen katılımcılar, durdurulan otobüs ve araçlardaki yolculara elma ikram etti.

Göksun İş Merkezi otopark alanında devam eden festivalde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisinin ardından açılış yapıldı. 

Vali Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın en güzel köşelerinden birisi olan Göksun ilçesinde, insanların en önemli ve en iyi özelliklerinden birisinin çalışkanlığı olduğunu söyledi.

Bölgenin verimli topraklarında yetişen elmanın kendine has olduğunu dile getiren Özkan, festivalin hayırlara vesile olmasını diledi, devlet olarak bütün kurumlarla çiftçilerin yanında bulunduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Göksun'un elmasıyla meşhur olduğunu vurguladı.

Göksun'a atmosferik kontrollü bir soğuk hava deposu kazandırdıklarını anımsatan Erkoç, "Sadece elma değil bölgede üretilen tüm meyvelerin konulabileceği, dünyanın en yeni teknolojisiyle yapılmış soğuk hava deposu. İnşallah 3-4 ay içinde inşaatı tamamlanarak hizmete girecek. Göksun'umuza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

- "Son derece kaliteli"

Göksun Kaymakamı Ejder Demir de rengini rakımından, tadını ikliminden alan Göksun elmasının, ilçede yaklaşık 30 bin dekar alanda yetiştirildiğini, yıllık ortalama 45 bin ton civarında da üretim olduğunu belirtti.

Demir, "Göksun elmasını tanıtmak ve markalaştırmak vesilesiyle üreticilere daha rahat pazarlama imkanı sunmak için bu yıl 7. festivali düzenliyoruz." diye konuştu.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın da bölgede üretilen elmanın Türkiye ve dünya şartlarında değer bulması ve çiftçinin kazancının en üst düzeyde olması için festival düzenlediklerini söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç ve Cihat Sezal, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'nin de katıldığı etkinlikte, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından "en güzel kırmızı elma", "en güzel sarı elma" ve "en güzel almalı pasta" seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326