Google Haritalar sürücüleri yolda bıraktı!

Google Haritalar, yağmurla birlikte çamura batan yolu hesaba katamamış.

Google Haritalar sürücüleri yolda bıraktı!

Google Haritalar sürücüleri yolda bıraktı!

Google Haritalar, yağmurla birlikte çamura batan yolu hesaba katamamış.

29 Haziran 2019 Cumartesi 15:52

Teknolojinin büyük bir nimet olduğu şüphesiz. Fakat bazı durumlarda bizi yanlış yönlendirdiği de bir gerçek. Ortaya çıkan bu haberde de ikinci durum geçerli. Çünkü ABD'nin Colorado Eyaleti'nde yaşanan olaya bakarsak, Denver Uluslararası Havalimanı'na giden yoldaki bir trafik kazası, sürücülerin ve yolcuların uçaklarına geç kalmalarına yol açmış. Bu esnada o yolda Google'ın Haritalar uygulamasını (Google Maps'i) kullanan yaklaşık 100 kişi, uygulamanın alternatif yol tarifi yüzünden yolda kalmış.

Trafiğin yoğun olduğu durumlarda alternatif rotalar sunan Google Haritalar, Colorado'nun o bölgesindeki son yağmurları hesaba katamamış ve sürücüleri dar topraklı bir yola sokmuş. Fakat son yoğun yağmurlardan dolayı bu dar yol adeta çamurlu bir bataklığa dönüşmüş ve araçların birçoğu orada saplanıp kalmış. Google Haritalar'ı kullanarak bu yola giren sürücülerden bazıları da, kendilerinden önce birilerinin daha bu yola girdiğini görünce rotayı doğru zannettiklerini ve bu sebepten ötürü takip ettiklerini belirtiyorlar. Tabii çamura saplanan birçok araca karşılık, 4 tekerden çekiş sistemine sahip bazı arazi araçları bu rotadan dönme fırsatı da bulabilmişler. 

Google ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Haritalar uygulamasında rota oluşturulurken birçok faktör hesaba katılıyor. Fakat hava durumu gibi faktörler anlık ve tahmin edilemeyecek değişimlere yol açabiliyor. Sürücülerin uygulamayı kullanırken her zaman dikkatli olmalarını ve duruma göre anlık karar vermelerini tavsiye ediyoruz."

Kaynak:CNN, 9News

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326