Kahramanmaraşlı Şeref Eroğlu Güreş Federasyon Başkanı oldu!

Güreş alanında kazandığı madalyalarla Kahramanmaraş’ın gururu olan Şeref Eroğlu, Türkiye Güreş Federasyonu'nun yeni Başkanı seçildi.

Kahramanmaraşlı Şeref Eroğlu Güreş Federasyon Başkanı oldu!

Kahramanmaraşlı Şeref Eroğlu Güreş Federasyon Başkanı oldu!

Güreş alanında kazandığı madalyalarla Kahramanmaraş’ın gururu olan Şeref Eroğlu, Türkiye Güreş Federasyonu'nun yeni Başkanı seçildi.

06 Kasım 2021 Cumartesi 18:09

Türkiye Güreş Federasyonu 5. Olağan ve Mali Genel Kurulu, bugün Ankara Anadolu Hotels Esenboğa Termal'de yapıldı. Genel Kurulda, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi Kahramanmaraşlı Şeref Eroğlu 152 oy alarak Türkiye Güreş Federasyonunun yeni başkanı oldu. 2015'ten itibaren başkanlık görevini yürüten Musa Aydın ise 107 oyda kalırken, bir oy geçersiz sayıldı. Şeref Eroğlu'nun yönetim kurulu listesinde olimpiyat üçüncüsü, dünya ve Avrupa şampiyonu Yasemin Adar da yer aldı. Eroğlu başkanlığındaki federasyonun yeni yönetim kurulunda bulunan asil üyeler şöyle: Ahmet Taşçı, Ali Kayalı, Yasemin Adar, Mahmut Çelikcan, Turgay Baştuğ, Hürbay Duran, Selim Akceylan, İsmail Acıpınar, Mehmet Tuncer, Hızır Sözüer, Barış Şeref, Murat Şahin, Hasan Aydın, Fezair Tatlıdil.

Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan Şeref Eroğlu, “Bugüne kadar Ay yıldızlı mayoyu Şerefle taşıdım. Birçok başarılar kazandım. Avrupa ve Dünya arenasında bayrağımızı layık olduğu en üst noktada dalgalandırdım. Türk Güreşini daha üst seviyelere taşımak için projelerim, bilgi birikimlerim ve deneyimlerimle bu onurlu göreve talip oldum. Bu alanda kendini ispatlamış, deneyimli, donanımlı ve çalışkan arkadaşlarımla büyük güreş Ailesi olarak bir yola çıktık. Bu işe gönül veren güreşseverlerin desteği ile de seçimi kazandık” dedi.

KAZANAN TÜRK GÜREŞİ OLDU!

Seçimi kazandıktan sonra delegelere teşekkür eden yeni Başkan Şeref Eroğlu, şöyle konuştu: “Güreş camiasına meydan okumamayı birileri öğrenecek. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İki aydan beri yoğun bir temponun içindeydik. Çalıştık, elimizden geleni yaptık. Bugün, Türk güreşi kazanmıştır. Bundan sonra bize düşen, yakışan ata sporu güreşimizi en zirveye çıkarmaktır. Bunu hep birlikte yapacağız. Ülkemizde güreşte altın madalya olmadı mı milletimiz yas tutuyor. Biz, güreş olarak yeni bir hikaye yazmak zorundayız. Ben ve arkadaşlarım bunu yapacak güçteyiz.”

ŞEREF EROĞLU KİMDİR?

Şeref Eroğlu, 25 Kasım 1975’te Kahramanmaraş Dereköy’de doğdu. Sivas Pamukpınar Öğretmen Lisesi’ni bitirdikten sonra 1999 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölümü’nden mezun oldu.

Güreş sporuna ilk olarak Karakucak ile adım attı. 1988 yılında Sivas Pamukpınar Güreş Eğitim Merkezi’nde güreş tutmaya başladı. 1990 yılında Güreş Milli Takımı’na seçildi.

1997 yılında Varşova’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya, 2004 Atina Yaz Olimpiyat Oyunları’nda ise gümüş madalya kazandı. Avrupa güreş şampiyonalarında 6 kere altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Şeref Eroğlu, bin 200’den fazla milli mayoyu giyerek toplamda 110 madalya kazandı. 1997 ile 1998 yıllarında Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) tarafından dünyanın en iyi ve en teknik güreşçisi seçilerek ‘Yılın Grekoromen Güreşçisi’ unvanı verildi.

Son Güncelleme: 06.11.2021 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326