Ürolojik Aciller Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Eren, ürolojik aciller konusunda önemli bilgiler verdi.

Ürolojik Aciller Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Ürolojik Aciller Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Eren, ürolojik aciller konusunda önemli bilgiler verdi.

27 Mart 2020 Cuma 10:47

Operatör Doktor Mustafa Eren, ürolojik aciller konusunda evinizdeyken idrarda kanamanız oldu veya taş düşürmenize bağlı çok şiddetli ağrınız oldu veya herhangi bir ürolojik veya genital bölgede yaşadığınız bir travmanız olduğunda kanama gibi müdahale edemeyeceğiniz durumlar olduğunda mutlaka kendi sağlığınızı dikkate alarak hekiminize mutlaka müracaat edin.

Bu dönemde corona salgını nedeni ile (covid-19) hem dünya da hem ülkemiz de meydana gelen pandemik salgınından dolayı çok yoğun sıkıntılı bir süreç içerisine girmiş bulunmaktayız tüm vatandaşlarımıza bir hekim olarak kendi yakınları ve çevresi ile yakın temasta bulunmamalarını alışveriş merkezleri ve toplu kafeterya türü yerlerden uzak durmalarını bir hekim olarak ben de bakanlığımızın ve hükümetimizin belirttiği şekilde özellikle tavsiye ediyorum.

Çünkü bu süreci en az zararla atlatmamızın yolu bu uygulamalara dikkat etmekten geçmektedir en büyük görev sağlık çalışanlarına düşmekte bizde şuanda 24 saat bu bağlamda vatandaşlarımızın kolay ulaşabileceği şekilde hizmetlerimizi sağlıyoruz Özel Sular Vatan Hastanesi olarak bütün tedbirlerimizi almış bulunmaktayız.

Ürolojik aciller konusunda evinizdeyken idrarda kanamanız oldu veya taş düşürmenize bağlı çok şiddetli ağrınız oldu veya herhangi bir ürolojik veya genital bölgede yaşadığınız bir travmanız olduğunda kanama gibi müdahale edemeyeceğiniz durumlar olduğunda mutlaka kendi sağlığınızı dikkate alarak hekiminize mutlaka müracaat edin.

Lavabo temizliği ve genel temizliğimize daha dikkatli ve özenli olmalayız

Mevcut durum dışında yani bu salgın dışında kendi sağlığımız açısından daha aşılmaz veya daha sıkıntılı bir sürece erişmesine sebep olabilir bizim için tabi ki en önemli şey her zaman söylüyorum böbrekler için genital sistem için her zaman hastaların yapması gereken en önemli şey suyun bol tüketilmesi enfeksiyon açısından yine salgın içinde geçerli bu aynı zamanda insani olarak da toplum olarak da geçerli olan bir kural hem lavabo temizliğini hem genel temizliğini daha dikkatli ve özenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Mevcut bir hastalık varsa daha önceden bilinen veya takipli hastalar varsa ki benim kanser takibi yaptığım hastalar var hep bana sordukları soru şu hocam bu dönem gelelim mi?

Benim onlara önerim takip ve tedavinizi gerektiren bir süreç varsa bu dönem de bunu aksatmamak gerekir kaş yapayım derken göz çıkarmanın da çok bir mantığı yok sonuçta bu süreç bu kadar sıkıntılı olmakla beraber bizde şuanda 24 saat aktif olarak hizmet vermekteyiz yani neden bu tür sıkıntılı süreçteki olan hastaları mağdur etmemek adına salgından dolayı zaten bakanlık ve hükümet ekstra hizmet konusunda gerekeni yapmakta fakat bizde sadece bunun için değil bunun dışında olabilecek bütün sıkıntıları bertaraf etmek durumundayız ve bunun içinde aktif olarak görev yapmaktayız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326