İng Gelecek İçin Teknoloji Akademisi Kahramanmaraş’ta Başlıyor

ING Bank, çalışanlarının çocuklarına yeni nesil yetkinlikler ve teknoloji ile üretme kültürü kazandırmak hedefiyle kurduğu ING Gelecek için Teknoloji Akademisi’nin kapılarını Kahramanmaraş’ta öğrencilere açıyor.

İng Gelecek İçin Teknoloji Akademisi Kahramanmaraş’ta Başlıyor

İng Gelecek İçin Teknoloji Akademisi Kahramanmaraş’ta Başlıyor

ING Bank, çalışanlarının çocuklarına yeni nesil yetkinlikler ve teknoloji ile üretme kültürü kazandırmak hedefiyle kurduğu ING Gelecek için Teknoloji Akademisi’nin kapılarını Kahramanmaraş’ta öğrencilere açıyor.

20 Mart 2019 Çarşamba 13:07

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Bank, yeni nesil yetkinlikler ve teknoloji ile üretme kültürü kazandırmayı hedefleyen ING Gelecek için Teknoloji Akademisi’ni, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle devreye alıyor.

Tasarım-üretim, elektronik, robotik ve kodlamadan oluşan Maker eğitimi programının uygulanacağı ING Gelecek için Teknoloji Akademisi ile Kahramanmaraş’ta 10-14 yaş grubundaki 500 öğrenci maker kültürü ile tanışacak.

Üç aşamalı olacak programın, bugün başlayıp 22 Mart'a kadar sürecek ilk fazında, yaklaşık 500 öğrenci, temel maker eğitimi alacak. İkinci fazda, ilgi ve becerisi yüksek 50 öğrenci, 8 haftalık devam eğitimi olan Maker Eğitim Programı’na katılarak, üretim kültürü bilincinin yanı sıra tasarım ve üretim, elektrik-elektronik, robotik ile yazılım ve kodlama gibi alanlarda daha detaylı yeteneklere kavuşacak.

8 haftanın ardından proje çıkaracak olan çocuklar ise, Bilim Şenliği’ne katılarak projelerini sergileme fırsatı yakalayacak.

- “Çocukları üreten bireyler olmaları için teşvik ediyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, ING olarak iş yapma biçimlerini, sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık anlayışı doğrultusunda belirlediklerini ve odaklarına ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliği aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Çocukları sürdürülebilirlik anlayışımızın vazgeçilmez birer parçası olarak görüyor, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızın her zaman odağına alıyoruz. ‘Bankacılık üssümüz’ olarak nitelendirdiğimiz operasyon ve çağrı merkezimizin yer aldığı Kahramanmaraş’ı ise bu yaklaşımımızı yansıtabilmek açısından çok önemsiyoruz.”

Abay, geçen yıl İstanbul ve Kahramanmaraş’ta çalışanların çocuklarına yönelik olarak başlatılan Maker eğitiminin bu yıl da devam ettiğini aktararak, ING Gelecek için Teknoloji Akademisi ile bu katkıyı banka dışına da taşıyabildikleri için duydukları memnuniyeti bildirdi.

Pınar Abay, çocukları yaratıcılıklarını artıracak alternatif bir eğitim modeli ile tanıştırmayı, üreten bireyler olmaları için teşvik etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Merak duygusundan yola çıkan ve çocuklara matematik, fen, mühendislik bilgilerini uygulayarak çok yönlü düşünme becerisi kazandıran bu eğitimimizi Kahramanmaraşlı çocuklarımızla buluşturmaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.(aa)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326