KSÜ’den bitkisel araştırma merkeziyle ilgili açıklama

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadir Saltalı, KSÜ Ziraat Fakültesine bağlı bitkisel araştırma sahasıyla ilgili basında çıkan iddialara cevap verdi.

KSÜ’den bitkisel araştırma merkeziyle ilgili açıklama

KSÜ’den bitkisel araştırma merkeziyle ilgili açıklama

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadir Saltalı, KSÜ Ziraat Fakültesine bağlı bitkisel araştırma sahasıyla ilgili basında çıkan iddialara cevap verdi.

19 Ağustos 2021 Perşembe 11:16

Haberde yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Saltalı, bölgedeki hafriyat çalışmasının tesviye amaçlı yapıldığını aktardı.

80 dekar alanda küçük tepecikler, dere ve çukurlukların olduğunu söyleyen Saltalı, bilim insanlarının araştırmalarını daha sağlıklı bir şekilde yapa bilmeleri için dolgu yapılarak arazi zeminin düzenlendiğini belirtti.

Saltalı kamuoyuna yansıyan haberle ilgili şu bilgileri verdi;

“Haberde bahsedilen alan, 1978 yılında çimento fabrikası temeli atılan ve daha sonra fabrika yapılmayan alan. Bu alanda yaklaşık 80 dekar alan küçük tepecikler, küçük dere ve çukurlukların olduğu bir yerdi.

Bu alanda 43 gün dozer çalıştı ve arazi tesviye yapıldı. Bu alana şu an rahatlıkla traktör girebilmek ve iş yapabilmektedir.

Diğer taraftan aynı bölgede üniversiteye tahsis edilen alanlarda 8-10 metre derinlikte 2000 metre kare genişlikte çukurluklar vardı.

Bu derin çukur alanlar orada staj yapan, çalışan işçiler için büyük risk oluşturmaktadır.

Dulkadiroğlu Belediyesi ile görüşülerek bölgede bina temeli vb amaçlar için yapılan kazılarda çıkan hafriyatların bu çukur alanlara dökülmesi ve derin çukurları kapatılması istendi.

Şu an bu çukur alanlar kapatıldı ve üzerine bitki dikilebilecek hale geldi. Yine aynı bölgede üniversiteye tahsisli alanın kenarından geçen yolda, K. Maraş BB yol genişletme çalışması yapmaktadır.

BB Belediyesi yol boyunca üniversiteye ait alandan yol boyunca 4 metre yol genişletmesi için talepte bulunmuştur.

Üniversite de bu talebe olumlu, ancak şartlı cevap vermiştir. Şart ise gelecekte orada imar çalışması yapılırsa şu an üniversite tarafından yol için verilen kısmın imar sırasında üniversiteye iade edilmesi.

Haberde verilen resim BB yol genişletmesi sırasında çekilen fotoğraftır. Üniversite saha tesviyesi ve büyük çukur alanların doldurulması için hiç bir ücret ödememiştir. Bu işler ilimizde kurumların destekleri ile yapılmıştır.

Bölgede büyük çukur alanların doldurulması sırasında yani bahar ayında cevizleri döllenmesi döneminde uzman hocalarımızdan yoldan araçların geçidi sırasında toz olduğunu bunun da cevizlerin döllenmesini olumsuz etkileyebileceği ifade edildi. Bunun üzerine büyük çukur alanların doldurulmasına ara verildi. Daha sonra tekrar işlere devam edildi ve çukur alanların doldurulması işlemi tamamlandı.

Üniversiteye ait ve kullanılmayan yaklaşık 70-80 dekar alan geçen 20 yılda neden tesviye edilemedi ve çukur alanlar doldurulamadı. Büyük çukur alanların doldurulması içerisine staj yapan bir öğrencinin ya da işçinin düşmesi ve başına bir iş geldikten sonramı yapılmalıydı.

Bu işlerin yapılması tamamen kamu ve kurum menfaati içindir. Haberde konu olan üniversitemiz ve şahsım "İşi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar" özdeyişinin ifade ettiği şekilde eleştiriye ve çamur atmaya maruz kalmıştır.

KSÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Kadir SALTALI”

Son Güncelleme: 19.08.2021 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326