Maske bulamayan Çin’liler çaresiz!

Çaresiz havayolu yolcuları, plastik şişeler, motosiklet kaskları, poşetler kullanarak kendilerini ölümcül corona virüsünden korumaya çalışıyor.

Maske bulamayan Çin’liler çaresiz!

Maske bulamayan Çin’liler çaresiz!

Çaresiz havayolu yolcuları, plastik şişeler, motosiklet kaskları, poşetler kullanarak kendilerini ölümcül corona virüsünden korumaya çalışıyor.

30 Ocak 2020 Perşembe 06:41

Dünya genelinde birçok havayolu şirketi coronavirüsü nedeniyle Çin uçuşlarını durdurmuş durumda. En son İngiliz hava yolları British Airways (BA), yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ise insanların salgından ne kadar korktukları ve virüs konusunda çaresiz olduklarını gözler önüne seriyor. Fotoğraflarda insanların kafalarına plastik şişe geçirdiği, çocuklarını poşete sardıkları görülüyor. Şanghay'dan Perth'e giden uçuşta, bir adam kendini ölümcül virüsten korumak için motosiklet kaskı takmış halde görüntülendi. Aynı uçuşta olan bazı yolcular insanların hepsinin en azından yüz maskesi taktığını ve uçağın yere indikten hemen sonra spreylerle dezenfekte edildiğini söyledi. Çin'de, yolcuların yüz maskesi giymedikleri takdirde herhangi bir toplu taşıma aracına binilmesine izin verilmiyor. Coronavirüsü nedeniyle 132 kişi yaşamını yitirdi. Yaşanan ölümler giderek artıyor. Virüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı dün 106 idi...

Çin'in Vuhan kentinde yeni bir tür virüs ortaya çıktı. Virüse yakalananlarda akut solunum yolu enfeksiyonu görülüyor. Birkaç hafta içerisinde hızla yayılan virüse, Çin'in dışındaki ülkelerde de rastlanmaya başlandı. Ölü sayısı da hızla yükseliyor. İlk kez Aralık ayında görülen ve '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 29 Ocak itibariyle 132'ye çıkmış durumda. Vaka sayısının da 6 bine yaklaştığı belirtiliyor.

ANADOLUPRESS. MUHABİR-İDRİS OKUR

Son Güncelleme: 05.05.2020 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326