Vatikan, çocuk istismarcısı tecavüzcü papazların önüne geçemiyor

Vatikan, kiliselerdeki çocuk istismarlarının önüne geçebilmek için görev gücü kuracak.

Vatikan, çocuk istismarcısı tecavüzcü papazların önüne geçemiyor

Vatikan, çocuk istismarcısı tecavüzcü papazların önüne geçemiyor

Vatikan, kiliselerdeki çocuk istismarlarının önüne geçebilmek için görev gücü kuracak.

29 Şubat 2020 Cumartesi 09:13

Görev gücü, din adamlarının çocuklara cinsel istismarının İngilizce konuşulan dünyaya özgü bir sorun olduğunda on yıllarca ısrar eden Katolik hiyerarşisinin, nihayet küresel meseleyi idrak etmesinin işareti olarak önem taşıyor. İtalya, Polonya ve Papa Francis'in geldiği Latin Amerika'da da artık birbiri ardında kilisede cinsel istismar skandalları patlıyor.

Vatikan, kiliselerde meydana gelen çocuk istismarlarının önüne geçemiyor.

Katolik dünyası sık sık çocuk istismarı haberleriyle gündeme gelse de, Vatikan çocuk istismarlarının polise bildirilmemesi ve kendi yapısı içerisinde çözülmesini istiyor.

Buna rağmen üst üste çocuk tacizi skandallarının ortaya çıkmasıyla, Papa Francis, geçen yıl din adamlarının cinsel istismarda bulunmasını önlemeye yönelik düzenlediği zirveden çıkan kararlardan birini hayata geçiriyor.

GÖREV GÜCÜ KURULACAK
Çocuk istismarına karşı uzmanlardan oluşan bir görev gücü kurulacak.

Katolik piskoposluk bölgeleri ve tarikatlar, din adamlarının cinsel istismar vakalarını ele almak ve mağdurlarla ilgilenmek konusunda kılavuzluk edecek ilkelere ihtiyaç duyarken, sözkonusu görev gücü bunları geliştirmeleri konusunda onlara yardımcı olacak.

CEMAATLERE YARDIM EDİP, HUKUKİ DANIŞMANLIK SAĞLAYACAK
2011'de Vatikan, cinsel istismar vakalarını ele almak konusunda yol haritası niteliğinde kılavuz ilkeler geliştirilmesi için talimat vermişti. Ama genelde Afrika ya da Asya'daki yoksul ve çatışmalara teslim bölgelerin Katolik ruhani liderleri, bunu yerine getirmemişti.

.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326