Yangınlarda son durum!

Orman yangınlarının devam ettiği Muğla'da 5 noktada alevlerle mücadele sürüyor. CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday, 'Yangın emniyet koridoru açıldı. Onlar da işe yaramış da diyebiliriz, yaşam koridoru sayesinde yangın daha fazla noktaya sirayet etmeden kıstırılmış oldu' dedi.

Yangınlarda son durum!

Yangınlarda son durum!

Orman yangınlarının devam ettiği Muğla'da 5 noktada alevlerle mücadele sürüyor. CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday, 'Yangın emniyet koridoru açıldı. Onlar da işe yaramış da diyebiliriz, yaşam koridoru sayesinde yangın daha fazla noktaya sirayet etmeden kıstırılmış oldu' dedi.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 12:49

Muğla'da 5 noktada alevlerle mücadele devam ediyor. CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday, yangınlarla ilgili son durumu anlattı. Saday, "Alevlerin, yangının önü kesilmiş şekilde mücadele sürüyor. Mücadele karadan da devam ediyor. Yangın emniyet koridoru açıldı. Onlar da işe yaramış da diyebiliriz, yaşam koridoru sayesinde yangın daha fazla noktaya sirayet etmeden kıstırılmış oldu" dedi.

Orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı. Orman yangınlarının devam ettiği noktalardan birisi de Muğla.

Milas'ta 5 noktada devam eden yangınlarla ilgili son bilgileri CNN TÜRK Muhabiri Tugay Saday canlı yayında paylaştı.

İşte CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday'ın aktardıkları...

Muğla'da da alevlerin sonuna geldiğimizi söyleyebiliriz. Şu anda Sesleyen mahallesindeyiz. Önceki gün bu noktada çıkan yangına helikopterler havadan müdahaleye başlamışlardı. Özellikle diğer bölgelerdeki yangınların bitmesiyle hava unsurları bu noktaya kaydırıldı. Helikopterler adeta burayı otobana çevirmişti diyebiliriz. Çünkü helikopterin biri gidiyor diğeri geliyor, zaman zaman sürü uçuşu da gerçekleştiriliyor. Müdahalelerin sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Gece görüşlü helikopterlerin devreye girmesiyle birlikte sonuç verdi. Alevleri uzak noktalardan artık göremiyoruz. Ekipler mücadelesini canla başla sürdürüyorlar. Yangının devam ettiği yerin sol tarafında Yeniköy Termik Santrali vardı. O termik santral artık tamamen güvende diyebiliriz.

Alevlerin, yangının önü kesilmiş şekilde mücadele sürüyor. Mücadele karadan da devam ediyor. Yangın emniyet koridoru açıldı. Onlar da işe yaramış da diyebiliriz, yaşam koridoru sayesinde yangın daha fazla noktaya sirayet etmeden kıstırılmış oldu.

İtfaiye uçakları da yoğun müdahalede bulundu. 15 ton kapasiteli bir helikopter çalıştı. Göletler hemen yakın bir noktada bulunuyor.

MUĞLA'DAKİ YANGINLARDA SON DURUM

Muğla genelinde yangınların devam ettiğini söylemiştik. Dalaman'daki yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışmaları yapıldı. Datça'da da yangın çıkmıştı, 50 dönümlük alanda etkili olmuştu. Yine o yangın da kontrol altına alındı. Yatağan'da Aydın Çine'de de ekiplerin havadan müdahalesi devam etmekte. Seydikemer'deki yangın da tamamen kontrol altında. Yangının giderek küçülerek dar bir alanda bulunduğunu söyleyelim.

"HORTUMLARA EK YAPILDI"

Burası Milas'a bağlı Fesleğen mahallesi. Burada ekipler can siperane şekilde mücadele ediyor. Maske taktık, burada maskesiz nefes almak oldukça güç. Rüzgar da etkili olunca buralar adeta dumanaltı oluyor. Arazözlerin giremediği noktada hortumlara ek yapıldı, hortumlar uzatıldı. Helikopterler de sorti yaparak yangına müdahale ediyor. Burada çam ağaçlarının yanı sıra makilik alan da var. helikopter su bıraktığında su toprağa kadar gelemiyor, sık bir makilik var. Ağaçların çok sık olduğu bir alan. İtfaiye ekipleri bu noktada yangına müdahale ediyor.

YANAN AĞAÇ ORMANCILARIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Muğla'nın Menteşe ilçesi Şenyayla Mahallesi Kurtalan mevkisinde çıkan orman yangınlarını sürdürmeye çalışan orman işçileri Selim Korkmaz ve Hakan Tutuş'un üzerine yanan ağaçlardan biri devrildi.

İhbar üzerine bölgeye askeri helikopter sevk edildi. Yaralı orman işçilerine ilk müdahale olay yerinde yapıldı. İşçilerden biri sarp ve kayalık bölgeden sedyeyle taşındığı askeri helikopterle, diğer işçi ise ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Orman işçilerinin kurtarılma anlarını bölgedeki bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

AYDIN'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Aydın'ın Çine'ye ulaşan yangın, büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekipler dağlık alanda yer yer tütme görülen alanlara havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler:
Yangınlarda Son Durum!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326