20 yıl sonra Şehit sayıldı!

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yaşayan ve vatani görevini yapmak için gittiği birliğinde 1998 yılında hayatını kaybeden Hakan Güneş, ölümünden 20 yıl sonra şehit sayıldı.

20 yıl sonra Şehit sayıldı!

20 yıl sonra Şehit sayıldı!

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yaşayan ve vatani görevini yapmak için gittiği birliğinde 1998 yılında hayatını kaybeden Hakan Güneş, ölümünden 20 yıl sonra şehit sayıldı.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 10:59

Afşin’de yaşayan Türkan Güneş, 13 Temmuz 1998’de görevdeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden asker oğlu Hakan Güneş için giriştiği hukuk mücadelesini kazandı.

Afşinli Hakan Güneş, 1998 yılının Temmuz ayında acemi birliğinin bulunduğu Sivas’ta kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. 

20 yaşındaki oğullarını yitiren aile mevcut kanun ve yönetmelikler gerekçe gösterilerek şehit sayılmayan Hakan Güneş’in ölümünün ardından şehit sayılması için dava açtı.

Oğlunun şehit sayılması için 20 yıldır mücadele veren anne Güneş, bu süre içinde Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi ve SGK tarafından reddedilince, aile son olarak Ankara 10. İdare Mahkemesine başvurdu. Yürürlüğe giren yasada yer alan yeni ‘şehitlik’ düzenlemesiyle, Hakan Güneş’in durumu yeniden incelemeye alındı. 

Yıllar sonra tekrar umutlanan aileye müjde geçen hafta verildi. Hakan Güneş’in “şehit” sayıldığı aileye bildirildi. Mahkeme askerlik eğitimi esnasında hayatını kaybeden er Güneş’in annesi Türkan Güneş’e Sosyal Güvenlik Kurulu Ankara İl Müdürlüğü’nden maaş bağlanması yönünde karar verdi. 

Mutluluk gözyaşları döktüğünü söyleyen anne Türkan Güneş, “Bu günleri gösteren Rabbime şükrediyorum. Oğlumu askere vatanını beklesin diye gönderdim. Askerlik eğitimini yaparken rahatsızlandı. Bunun neticesinde hayatını kaybetti. 20 yıldır vermiş olduğumuz hukuk mücadelesini kazandık. Artık şehit annesiyim. Bu vatan için benim bir canım var. Bende bu canımı vermeye hazırım” diye konuştu.

Ailenin avukatı Mehmet Faruk Çetin ise, “1998 yılında askere giden Hakan Güneş, kalp rahatsızlığı sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybediyor. Ailenin o zaman çocuklarının şehit sayılması için yaptığı başvuruya rağmen maalesef, vazife malüllüğü diye bildiğimiz durumdan dolayı şehit olarak kabul edilmiyor. Bu işlemden herhangi bir netice alınamıyor. 2015 yılında tekrar şehit sayılması için başvuruda bulunduk. Olumlu yanıt alamadık. Bunun üzerine Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne şehit sayılması için davamızı açtık. Bu davayı kazandık. Bu davanın ailemize maddi bir getirisi olduğu kadar bizim bu davayı açmamızdaki en büyük neden bu işin manevi boyutudur. Mahkeme kararı ile Hakan Güneş, şehit sayıldı” dedi. (Afşin Haber Merkezi)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326