Kahramanmaraş'ta Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Kahramanmaraş'ta, Orman Bölge Müdürlüğü personelinin yangınlara müdahale deneyiminin artırılması amacıyla tatbikat yapıldı.

Kahramanmaraş'ta Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Kahramanmaraş'ta Gerçeğini Aratmayan Yangın Tatbikatı

Kahramanmaraş'ta, Orman Bölge Müdürlüğü personelinin yangınlara müdahale deneyiminin artırılması amacıyla tatbikat yapıldı.

09 Ağustos 2018 Perşembe 14:46

Kapıçam mevkisindeki tatbikatta, senaryo gereği gelen yangın ihbarı önce helikopterli ardından da mobil ekiplere bildirildi.

Ekipler, bildirilen noktaya kısa sürede ulaşarak helikopterlerin de desteğiyle yangına müdahalede bulundu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, tutulan kayıtlara göre, bölgede yılda ortalama 200 orman yangını ile 250 bağ, bahçe ve kırsal alan yangınına müdahale edildiğini belirtti.

Bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarında yılda ortalama 150-200 hektar alanın zarar gördüğünü dile getiren Altındaş, yangınların yüzde 90'ının ihmal ve dikkatsizlik, yüzde 4'ünün kasıtlı, yüzde 1'inin kaza, yüzde 5'inin ise yıldırım düşmesi sonucu meydana geldiğini anlattı.

Altındaş, Orman Bölge Müdürlüğü olarak çok iyi bir ekip olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Orman yangınlarına müdahale edebilecek çok güçlü yer ve hava ekibimiz var. 59 arazözümüz, 18 ilk müdahale aracımız, 29 yangın söndürme aracımız, 500'ün üzerinde yangın söndürme personelimiz var. Bunların dışında iş makinalarımız var.

Bizler tüm bu araçlarımızla yangınları en kısa sürede söndürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kahramanmaraş'ta bu sene çok ciddi bir yangın yaşanmadı."    

Altındaş, orman yangınlarına müdahale eden personelin malzemelerini de tanıttı. 

Tatbikatı izleyen AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise orman teşkilatının yangınlarla mücadelede ne denli özverili çalıştıklarının ortada olduğunu belirtti.

Tatbikatın ardından en hızlı "orman hortumu" çekme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi. 

Son Güncelleme: 09.08.2018 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326