Kahramanmaraş’ta Çığ Düştü

Kahramanmaraş’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıksız etkisini sürdürüyor.

Kahramanmaraş’ta Çığ Düştü

Kahramanmaraş’ta Çığ Düştü

Kahramanmaraş’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıksız etkisini sürdürüyor.

01 Şubat 2019 Cuma 09:32

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi Geben Mahallesinde yoğun olan kar yağışı sonrasında çığ düştü. 

İlçenin Geben  Mahallesi kırsalında etkili karın ardından Koç Sırt’ta 11 ve 8 metrelik çığ düştü, olayda can ve mal kaybı yaşanmazken, kar yığınlarını temizlemek için bölgeye Kara Yolları ekipleri sevk edildi.

Kahramanmaraş’ta dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kuzey ilçelerden Göksun, Andırın ve Çağlayancerit’te etkisini arttırarak aralıksız olarak devam ediyor. Kahramanmaraş-Kayseri karayolu Bozoğlan ve Beşoluk mevkiinde trafik kontrollü olarak sağlanırken, zincirsiz araçlar trafiğe çıkartılmıyor. Kar yağışı nedeniyle 24 köy olu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ile Kara yollları ekipleri 24 saat mesai yaparak yolların açılması için mücadele ediyorlar. Öte yandan Andırın’ın Halbur Yaylası karlar altında kaldı. Bölgede ulu sedir ağaçları, yağan kar nedeniyle kartpostallık görüntü oluşturdu.

Kara Yolları Görevlisi Acar “Şuan 2 metre civarı yağan karımız. Açtığımızla beraber, 4 buçuk metreyi falan buluyor. İlerde bizim 2 tane çığımız var. Biri 11 metre, diğeri 8 metre. Mğdur olunmasın diye genişletme çalışması yapıyoruz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326