Fotoğraf sanatçıları, 2259 metre yükseklikteki Uludaz Tepesi zirvesinde bulunan 7 benekli uğur böceklerini ziyaret ederek, dilek diledi ve bu anları ölümsüzleştirdi.

Amanos Dağlarının doğusundaki Çimen Dağı-Uludaz Tepesi'nde bulunan Türkiye'nin en büyük uğur böceği kolonisi, bölgeyi doğa turizmi açısından önemli bir kaynak haline getiriyor. Tahminlere göre, burada 30 ila 50 milyon uğur böceği yaşıyor.

Kahramanmaraş Üniversiteleri için yeniden yapılandırma toplantısı gerçekleştirildi!
Kahramanmaraş Üniversiteleri için yeniden yapılandırma toplantısı gerçekleştirildi!
İçeriği Görüntüle

D1231821 Aee2 49Fc B834 0Ee17Cae9888

Uğur böcekleri, halk arasında "gelin böceği", "yedi benekli" veya "uç uç böceği" olarak biliniyor. Bu renkli böcekleri görmek için doğa tutkunları ve fotoğrafçılar her yıl Haziran ayında bölgeye akın ediyor.

Kışın metabolizmalarını dondurup uykuya yatan uğur böcekleri, yaz aylarında tekrar canlanarak bölgeye renkli bir görüntü katıyor.

547A5936 973D 42D5 8518 Fd05266Bf23E