Bu çocuğu 1650 tl ve bir çanta topa aldılar! Şimdi paha biçilemiyor...

İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın transfer ettiği Gedson Fernandes, belki de kariyerinin en kritik imzalarından birini atarken Gabon'un merkezine 300 km mesafedeki bir adada doğan bu çocuğun hikayesi herkese ilham olacak...

Bu çocuğu 1650 tl ve bir çanta topa aldılar! Şimdi paha biçilemiyor...

Bu çocuğu 1650 tl ve bir çanta topa aldılar! Şimdi paha biçilemiyor...

İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'ın transfer ettiği Gedson Fernandes, belki de kariyerinin en kritik imzalarından birini atarken Gabon'un merkezine 300 km mesafedeki bir adada doğan bu çocuğun hikayesi herkese ilham olacak...

16 Ocak 2020 Perşembe 14:47

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, Benfica'nın 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Gedson Fernandes'i satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak kadrosuna katarken, genç futbolcu da kısa sürede zirveye yükselmenin tadını çıkartıyor.

İngiliz devinin Benfica'dan 1,5 yıllığına kiraladığı ve satın alma opsiyonunun ise 56 milyon Pound (430 milyon lira) olduğu belirtildi. Portekiz kulübü, henüz küçük bir çocukken 215 Pound (1650 TL) ve bir çanta top karşılığında altyapısına transfer ettiği Fernandes'i satmamak için ayak diretse de genç futbolcunun Avrupa'nın en üst seviyesinde futbol oynamak için diretmesiyle transfer noktalandı.

Bu sezon düzenli olarak forma şansı bulamasa da yetenekleri artık herkes tarafından bilinen Fernandes'in sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesi ise 87,5 milyon Pound. Benfica'nın henüz 10 yaşındayken keşfettiği Fernandes için ülkenin diğer köklü kulübü Sporting Lizbon ile kıyasıya bir mücadele verilmişti. SC Frielsas Akademisi'nde bir yıl oynadıktan sonra Benfica'ya imza atan Fernandes, kısa sürede genç takıma girdi ve 2017'de Benfica'nın B takımına yükseldi.

B takımı ile sezon boyunca bütün maçlara çıkan ve kendisini gösteren Fernandes bir yıl sonra A takımı ile antrenmanlara çıkmaya başladı. 20 kişilik Avrupa'nın Altın Çocuğu listesine adını yazdıran ve beklentilerin boşuna olmadığını kanıtlayan Fernandes, Benfica'daki yerini de sağlamlaştırmış oldu.

Geçen sezon Benfica A takımı ile toplamda 46 maça çıkan ve 3 gol atıp 6 asist yapan genç orta saha oyuncusu, takımının lig şampiyonluğunda önemli bir katkı sağlamayı başardı. Her ne kadar bu sezon istediği kadar forma şansı bulamasa da vatandaşı Jose Mourinho ondaki yeteneği değerlendirmek için Tottenham'a transfer etmek istiyor. Mourinho'nun geçmiş transferlerine baktığımızda daha çok yıldızlaşmış ve deneyimli isimlere yöneldiğini görsek de, başarılı çalıştırıcı genç futbolcuya olan güvenini göstermekten çekinmiyor. Mourinho geçtiğimiz günlerde transferin sonuçlanmasını beklediğini söylerken genç futbolcunun bu hafta sağlık kontrolünden geçerek imza atması bekleniyor.

Fernandes, Orta Afrika'da yer alan Sao Tome adasında dünyaya geldi. Ülkesi, 15. yüzyılda Afrikalı köle ticareti yapan Portekizliler tarafından kuruldu. Futbolla ilk kez Sao Tome sokaklarında ve kırsal alanlarında tanışan Fernandes'in ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için bu durum uzun süre böyle gitti.

Ancak ailesinin Portekiz'e göç etmesine izin verildiği andan itibaren talihi değişen Fernandes, Frielas kasabasına yerleşmeleriyle birlikte yeni bir hayatın adımlarını da atmış oldu. Yeteneklerinin anında anlaşıldığı yerel bir futbol akademisinde kendisini gösteren Fernandes'in dikkat çekmesi uzun sürmedi.

Benfica tarafından takibe alınan Fernandes'in ailesi başta bu transferi istemedi ancak Frielas antrenörleri teklifin reddedilmemesi gerektiği konusunda ebevenyleri ikna edince transfer gerçekleşti. Küçük yaşına rağmen ayaklarına hakim, futbol topuyla istediği her şeyi yapabilen Fernandes, antrenörlerine de zor anlar yaşatıyordu. Bir antrenman sırasında antrenörü Paulo Sergio, "Gedson, lütfen biraz otur ve diğerlerinin de oynamasına izin ver" diyerek oyuncusunun dinlenmesini ister.

Ama sahadan ayrılmak istemeyen Fernandes'in yanıtı nettir: "Koç, lütfen biraz daha oynamama izin verdi. Söz veriyorum artı gol atmayacağım."

Zaman içerisinde orta saha oyuncusuna evrilen Fernandes, tekniği ve hızının yanına defansif özelliklerini de ekleyince vazgeçilmez bir oyuncu haline geldi. Müthiş hamle özellikleriyle top kapmakta başarılı olan Fernandes, rakip yarı sahadaki presiyle de rakipleri boğuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326