12 Şubat stadyumu için yıkım kararı!

12 Şubat Stadyumunun Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tarafından yıkım kararı verildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

12 Şubat stadyumu için yıkım kararı!

12 Şubat stadyumu için yıkım kararı!

12 Şubat Stadyumunun Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tarafından yıkım kararı verildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

12 Ağustos 2021 Perşembe 09:40

Kahramanmaraşspor, taraftarının yıllardır beklediği modern stadyuma kavuşuyor. Kahramanmaraş'ta bulunan en büyük kapasiteli stadyumu olan 12 Şubat Stadyumunun Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tarafından yıkım kararı verildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.


1970'li yıllarda inşa edilen Eski adıyla "Yeni Şehir Stadyumu" olan stadyum, 1989 yılına kadar toprak zemine sahipti. 1989/1990 sezonunda çimlendirilen stadyumda aynı zamanda kale arka tribünleri inşa edildi. 2010 yılında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlıca kapalı tribünün koltuklandırılması ve güçlendirilmesi, tel örgülerin yerleştirilmesi, çim sahanın yenilenmesi, koşu pistinin oluşturulması ve cephelerde farklı tamiratlar gerçekleştirildi. 12 Şubat Stadyumunun yıkım kararı resmi kaynaklardan henüz onaylanmadı. Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu'nun ne zaman yıkılacak?, Yeni Stadyumun nereye yapılacak? ve Kahramanmaraşspor'un maçlarını nerede oynayacak? sorularının cevabı ise henüz belirsizliğini koruyor.

12 Şubat Stadyumun tarihi
Kahramanmaraş'ta bulunan en büyük kapasiteli stadyumu olan 12 Şubat Stadyumu, 1970'li yıllarda inşa edilmiş olup, uzun süre Kahramanmaraşspor tarafından kullanıldı. Eski adıyla "Yeni Şehir Stadyumu" olan stadyum, 1989 yılına kadar toprak zemine sahipti. 1989/1990 sezonunda çimlendirilen stadyumda aynı zamanda kale arka tribünleri inşa edildi.

1990 yılından sonraki yıllarda da zaman zaman tadilat gören stadyumda, 2010 yılında Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlıca kapalı tribünün koltuklandırılması, tel örgülerin yerleştirilmesi, çim sahanın yenilenmesi, koşu pistinin oluşturulması ve cephelerde farklı tamiratlar gerçekleştirildi.

Stadyum, Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nun açılmasından sonra bir süre kullanılmadı. Kahramanmaraşspor iki yıl yeni stadyumda oynadıktan sonra maçlarını bir sezon boyunca tekrar 12 Şubat Stadyumu'nda oynadı. Ardından 6 sezon boyunca tekrar Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda oynadı. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü olan Ali İhsan Kabakçı'nın gayretli ile yeniden faaliyete geçti. 2010/2011 sezonundan itibaren Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor'un maçları tekrar 12 Şubat Stadyumu'nda oynanmaya başlandı.

Kahramanmaraşspor'un bu stadyumu kullanmadığı zamanlarda amatör futbol müsabakaları, konserler, kongreler ve kutlamalar için kullanılmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326