Barbaros Hayrettin Paşa…

Ticaret lisesini zar zor bitiren, özellikle matematikten nefret eden bir 1969 mezunu olan birisi olarak, nazari derslere her zaman ilgi duymuştum.

Barbaros Hayrettin Paşa…

Barbaros Hayrettin Paşa…

Ticaret lisesini zar zor bitiren, özellikle matematikten nefret eden bir 1969 mezunu olan birisi olarak, nazari derslere her zaman ilgi duymuştum.

09 Mart 2020 Pazartesi 13:11

Tarih de bunların başında gelir.

Bazı padişahları sever, yere göğe sığdıramaz, Osmanlı için, sınırlarımızı genişletmek için verdikleri savaşları, mücadeleleri alkışlarken, vatan hainlerinden de her zaman nefret etmişimdir.

Geçmişte, çok tarih kitabı okuyan bir delikanlı olarak, bir Medine Müdafaasının önemli kahramanlarından Fahrettin Paşa’yı, bir de kaptan-ı derya Barbaros Hayrettin Paşa’yı her zaman takdir etmiş, onların hayat hikâyelerini severek okumuşumdur.

*

Bize, evet bize kimse yalan haber yapıyorsunuz, yanlış eleştiriyorsunuz diyemez. Arada ayrık otları çıksa da, kendilerini ve isimlerini duyurmaya çalışan cahil cühela takımı çıksa da içimizden, onları zaten toplum elinin tersi ile bir kenara itiyor itmiştir.

Kimse bize ‘yalan haber yapıyorsunuz, haksız yere eleştiriyorsunuz!’ demiyor, diyemiyor.

Ve bize niyet okuma yapılıyor, pusu kuruluyor.

Siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını üzerimize salıp, baskı unsuru olmaya çalışanlar da niyetlerine eremeyecektir, bunu bir kere daha hatırlatmamda yarar var! Vız gelir, tırıs giderler! Bugüne kadar yel kayadan ne götürdüyse, bu kural bugün için de geçerli.

Bize, basına kin duymak isteyenler de bilsinler ki, kendileri yolcu, bizler hancıyız. Onlar bugün var, yarın yoklar, olmayacaklar. Zaten yoklar da, neyse…

Bu şehirden çekip gittiklerinde, bayramda-seyranda analarının elini öpmeye bile gelmeyeceklerdir, unutmayın ve demedi demeyin!

“Bizim siyasetimiz pazara kadar değil, mezara kadar!” diyenlerin şimdi neredeler. Nerede o eski başbakan yardımcıları, nerede o eski milletvekilleri, nerede o eski il ve ilçe başkanları, neredeler. Günlerdir, haftalardır, aylardır ve senelerdir bu martavalla kandırdılar bizi. Haa, biz kanmadık, bizi kandırdıklarını sanan zavallılar kendilerini kandırdılar.

Vatandaş şimdi daha bilinçli, artık onları salak ve enayi yerine koymaktan vazgeçin!

*

Nereden nereye geldik. Konumuz tarihti, Barbaros Hayrettin Paşa idi.

Deniz komutanı idi. Amiraldi yani. Türk tarihinde önemli bir yeri vardır. Osmanlı’nın en önemli denizcilerindendir. Kaptan-ı Derya lakabı ile tanınmaktadır. Etkin olduğu dönemlerde Akdeniz’i Türk gölü haline getirmiş, Osmanlı devletinin egemenliğini pekiştirmiştir.

Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun bu kaptan-ı derya’nın…

Barbaros’tan ne kadar gıcık alırsanız, ne kadar sever sayarsınız bilemem de, bu da öylesine bir yazı oldu işte.

Beğendiyseniz hani bir aferin yok mu?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326