Diyarbakır’ın Mehdi Ekeri var, ya K.Maraş‘ın?

Türkiye Ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olan, Kültürü ve Sanatıyla insanları büyüleyen Dondurması ve kırmızı Biberiyle acıyı ve tatlıyı tattıran Kahramanmaraş, Hava ulaşımı konusunda istediği desteği maalesef alamıyor.

Diyarbakır’ın Mehdi Ekeri var, ya K.Maraş‘ın?

Diyarbakır’ın Mehdi Ekeri var, ya K.Maraş‘ın?

Türkiye Ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olan, Kültürü ve Sanatıyla insanları büyüleyen Dondurması ve kırmızı Biberiyle acıyı ve tatlıyı tattıran Kahramanmaraş, Hava ulaşımı konusunda istediği desteği maalesef alamıyor.

24 Ağustos 2019 Cumartesi 14:50

Daha önce havaalanı binasının ve pistinin küçük olması nedeniyle çeşitli engellerle karşılaşan Kahramanmaraşyolcular için havaalanı binası ve pistinin genişletip hizmete girmesi de çözüm olmadı. 

Sürekli ertelenen uçuşlar, sefer sayılarının azlığı ve uçakların Kahramanmaraş yerine Gaziantep’e iniş yapması kentteki vatandaşları sürekli mağdur ediyor. Bir türlü çözülmeyen bu sorunlar ise insanların kafasında Kahramanmaraşlı siyasetçilerleler ilgili bir takım soru işaretlerini akıllara getiriyor. 

Nitekim bu varsayımı destekleyen yeni bir gelişme yaşandı. 

Diyarbakırlı Ak Partili siyaset adamı, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, uçak ve uçuş sorunlarıyla ilgili memleketinde Kahramanmaraş’la benzer sorunlar yaşanması üzerine harekete geçti. 

Eker, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının konuyla ilgili sorunlarını dinleyip, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’ya iletti. Görüşme sonrası THY’nin Diyarbakır sefer sayısında artışa gideceğini ve ekonomi sınıfı koltuk sayısının arttırılacağını hemşerilerine müjdeledi.

Diyarbakırlılara verilen bu müjdeli haberde Ağustos ayında uygulamaya kondu.

Sevgili okurlar,  yıllardır aynı dertten muzdarip olan Kahramanmaraş’ta ne oldu, biliyor musunuz? 

Hafızalarımızı tazelemek adına hatırlatayım;

Kahramanmaraş haklıda THY’den haklı olarak uçak sefer sayılarının arttırılmasını talep etmişti geçtiğimiz ayda. THY’nin bu talebe verdiği cevabı belki birçoğunuz basına yansın haberlerden duymuşsunuzdur.

Bu talebin gerçekleştiği güne kadar THY Kahramanmaraş İstanbul seferini 5 gün sabah, 2 gün ise akşam uçuşuyla gerçekleştirirken, THY yönetimince adeta Kahramanmaraş halkı cezalandırılırcasına bir karar alınarak iki seferin biri geri çekildi.

Peki Kahramanmaraşlı siyasetçilerimiz ne yaptı? 

Hep birlikte THY yönetimini ziyaret ettiler ve 26 Temmuz tarihinde ziyareti gerçekleştiren Milletvekilleri gurubu adına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal tarafından konuyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapıldı. 

Şimdi bu açıklamayı yorum yapmadan sizlerle paylaşıyorum;

KAHRAMANMARAŞ'TAN KALKAN UÇAK SEFERLERINDE AZALMANIN NEDENI ORTAYA ÇIKTI. 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

“Uçak seferlerindeki azalmayla ilgili dünya genelinde bir sorun olduğunu biliyoruz. THY kendi filosundaki uçakları bakıma aldığı ve yenilediği için dünya genelinde bazı uçaklarını pistten aldı. Türkiye geneli ve bu bölgede en az azalmanın olduğu il Kahramanmaraş. İptal edilen uçak seferleriyle ilgili mağduriyet yaşandığının farkındayız. THY ile görüştük. Bu konuda hassasiyetimizi belirttik. İptal edilen uçak seferlerinin en azından gün öncesinden yolculara bildirilmesi gerektiğini ilettik. Zannediyorum ekim ayına kadar bu sorun tamamıyla çözülmüş olacaktır' ifadelerini kullandı.

Bizim şehrin siyaset adamları gidiyor THY ile görüşüyor ama açıklamadan anlaşıldığı üzere ortada sonuç yok. Üstelik birde THY’yi savunma pozisyonunda kalıyorlar.

Diyarbakır’ın kurt siyasetçisi ise gidiyor tuttuğunu kopartıp geliyor. 

Aynı tarihte aynı sorunları dile getiren 2 şehrin siyaset adamları THY yönetimiyle görüşüyor, bir gurup çeşitli bahanelerle geçiştiriliyor, diğeri ise ‘uçak yok’ denilen tarihte memleketine ek sefer ve koltuk koyduruyor.  

Tamda bu noktada THY‘nin Kahramanmaraş’a uyguladığı çifte standart kabak gibi ortaya çıkıyor.

Her zaman dünyanın sayılı filosuna sahip olmasıyla öve öve bitirtemediğimiz THY, Kahramanmaraş’a gönderecek uçak mı bulamıyor? 

Ya bu şehrin siyaset adamları Ankara’da ‘görevi halka hizmet’ olan bürokratlara söz geçiremiyor, yada tüm kurum ve bürokratların Kahramanmaraş’a karşı bir gıcığı var. 

Ne diyelim artık, Diyarbakır’ın Mehdi Ekeri var, ya Kahramanmaraş'ın?

Son Güncelleme: 25.08.2019 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326