İskur yeşil enerjiyle buluşuyor

Hüseyin E. Erdoğdu ve İsmail Kurtul, çatı tipi güneş enerji santrali projesi için protokol imzalandı.

İskur yeşil enerjiyle buluşuyor

İskur yeşil enerjiyle buluşuyor

Hüseyin E. Erdoğdu ve İsmail Kurtul, çatı tipi güneş enerji santrali projesi için protokol imzalandı.

27 Temmuz 2021 Salı 12:08

Projeyle İSKUR'un 4 tesisi yenilenebilir enerji kullanarak üretim yapacak.

Güneş ve rüzgâr enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları alanında mühendislik, tedarik ve projelendirme hizmetleri sunan Göktekin Enerji; sanayi, üretim, pazarlama, enerji ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren, İSKUR Grup ile toplamda 15 bin 870 KW gücünde çatı tipi güneş enerji santrali (GES) yapımı için el sıkıştı.

Göktekin Enerji Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Satış Müdürü Hüseyin E. Erdoğdu ve İSKUR Grup Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kurtul’un imzalarıyla resmi olarak başlatılan projeyle grubun dört tesisi yeşil enerjiyle üretim yapacak.

Proje kapsamında Kahramanmaraş’ta yer alan İSKUR Tekstil için 9 bin 448 KW, İSKUR Denim için 2 bin 180 KW ve İSKUR Modena için 2 bin 528 KW gücünde santraller kurulacak. Diyarbakır’da yer alan İSKUR İplik tesisi için ise bin 714 KW gücünde bir santral inşa edilecek.

Projede Çin Devleti menşeli Hanwha markalı güneş panelleri tercih edilirken, invertör olarak da Huawei’nin ürünlerine yer verilecek. 37 binin üzerinde güneş panelinin kullanılacağı tesisler, kendi enerjilerini üretmenin yanı sıra çevre için de olumlu katkı sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre; tesislerin güneş enerjisi kullanarak yıllık yaklaşık 10 milyon 270 bin 699 kg sera gazı salınımını engellemesi öngörülüyor. Bu da yaklaşık 489 binden fazla ağacın engellediği yıllık karbondioksit miktarına denk geliyor.

RES projelerinde de iddialı

2020 yılını çatı GES uygulamalarında EPC (mühendislik, tedarik ve projelendirme) pazar lideri olarak kapattıklarını söyleyen Göktekin Enerji Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Satış Müdürü Hüseyin E. Erdoğdu, 2021 yılında da yaptıkları yeni anlaşmalarla çatı GES projelerine hız kesmeden devam ettiklerini vurguladı. Güneşin yanında rüzgâr enerjisindeki EPC tecrübelerini de artırdıklarının altını çizen Erdoğdu, temmuz ayı itibari ile eş zamanlı olarak yürüttükleri 6 RES projesinde toplam 200 MW’lık kurulu güç hedeflediklerini açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326