İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel Büyükşehir Belediyesi İle İlgili Açıklama Yaptı

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesindeki işçilerle ilgili açıklama yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel Büyükşehir Belediyesi İle İlgili Açıklama Yaptı

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel Büyükşehir Belediyesi İle İlgili Açıklama Yaptı

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesindeki işçilerle ilgili açıklama yaptı.

20 Mart 2021 Cumartesi 11:00

Ahmet Çabukel yaptığı açıklamada şu konulara değindi;

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Denge Sözleşmesi adı altında memurlarına en düşük ücretleri reva gören tek Büyükşehir Belediyesi konumundadır. Ve malumunuzdur ki Büyükşehir Belediye Başkanlığı halen belediyede çalışan memurların ve işçilerin maaşlarını düzenli olarak vermeye başlamamıştır.

İşçi kardeşlerimizin sendika üyeliği rağmen Büyükşehir Belediyesi toplu sözleşme yapmaya yanaşmadılar. Kahramanmaraş'taki Belediyelerin hiçbiri maalesef sözleşmeye yanaşmıyor, işçi vatandaşlarımızı asgari ücret standartlarında çalıştırarak Belediyelerdeki en düşük maaşı veriyorlar. Bu insanların aileleri mağdur durumda, salgın ile birlikte geçim sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumda. Belediyenin yıllık verdiği zam miktarı %4’ten fazla değil, oysa enflasyon farkının da etkisiyle% 10-15 arasında bir zam yapılması gerekir.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN HALK MEMNUN DEĞİL, İŞÇİ MEMNUN DEĞİL, MEMUR MEMNUN DEĞİL....

Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKBEL yöneticileri hariç Büyükşehir yönetiminde memnun olan hiç kimse yok! HAK-İŞ Sendikası grev kararı aldı, sendikalar grev kararı alırlar fakat önemli olan bu kararı uygulamaktır. Geçtiğimiz günlerde işçi kardeşlerimiz çok güzel bir dayanışma örneği gösterdiler. Belki de uzun süredir Kahramanmaraş tarihinde görülmeyen bir güç gösterisine şahir olduk. İşçi kardeşlerimiz kendi güçlerinin farkına vardılar. İşçi kardeşlerimizden aldığımız duyumlara göre; akşam evlerine gittiklerinde eşleriyle konuştuklarında, bize 1,50 TL brüt zam veriyorlar dediklerinde hanımları; "GREV KARARI ALACAKSINIZ, BAŞKA YOLU YOK" diyerek onları güçlendirmişler.

İşçi kardeşlerimizin gücüne bizim sesimiz eklendi, basının gücü eklendi. Tüm bunlar neticesinde işçi kardeşlerimiz bugün sandıktan %90 gibi bir rakamla grev kararı aldılar.

GREVE EVET DEDİLER.

İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı artık daha fazla inat etmez, işçi kardeşlerimize hakettikleri ücreti verir ve onların hakettikleri yaşam standartlarında yaşamaları için gerekeni yapar. Ben sendikanın verdiği talebi de yükseltmesi gerektiğini düşünüyorum.Büyükşehir Belediye Başkanının diğer AKP'li belediyeleri örnek olması lazım. Hemen yanımızdaki Gaziantep örnek alınabilir. İzmir, Ankara ve İstanbul örnek alınabilir.

Burası Kahramanmaraş, burası sahipsiz bir şehir olsa da biz işçi kardeşlerimizin arkasındayız. Onlara sahip çıkacağız. Umarız ki giydirilmiş ücret şekliyle 4500-5000 TL'ye varan miktarları duyarız. İzmir'de 6500 TL'ye çalışan işçilerimiz var, hemen yanımızda Gaziantep'te 5000 lira maaş alan işçilerimiz var. Neden Kahramanmaraş için de bu miktarlar uygun görülmesin.

1703 kişi oy kullandı, 1528 kişi greve evet dedi. 165 kişi hayır dedi. Oy kullanmaya gelmeyen işçilerin büyük kısmına daire başkanlığı tarafından baskı yapılmıştır. Sendikacıların çocukları dahi oy kullanmaktan imtina etmiştir. Bunlar tutanaklarla sabittir. İnsanları ekmekleriyle korkutarak bu şehri yönetemezsiniz. İnsanların haklarını vererek bu şehri yönetmelisiniz. Şırnak Belediyesinde işçilere verilen net miktar 5000 TL iken neden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bunu yapamamıştır.

2800 AİLE MAĞDUR!

Üç yıldan beri işçi ve memurlar zam almıyorlar tüm personel telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisini savunurken; "Bütçede para yok kredi alamıyoruz bu nedenle işçinin maaşını artıramıyoruz sözleşmeyi imzalayanmıyoruz" diyorlar.

Ancak son iki ayda 230 milyon TL kredi kararı alındı bu kredi kararının içinde memur yok, hizmet yok. Anlayacağınız ne için aldıklarını bilmediğimiz bir bütçeden bahsediyoruz ve AKBEL'e sınırsız kefil olmanın dışında yaptıkları hiçbir eylem yok.

Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı bütçesi 1 milyar 200 milyon TL olarak belirlendi. Bu aylık bazda 120 milyon lira yapıyor. Hem memur hem işçi kardeşlerimiz dahil olmak üzere tüm belediye çalışanlarının aldığı maaş 120 Milyon liranın sadece %20 sini oluşturuyor. Kalan kısmı da hizmete harcadıklarını söylüyorlar. Bu oran %25'lere çıksın, zor bir şey değil. Hem herkes hakkını alır, hem de siz çalışanı mutlu etmiş olursunuz.

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanına birşey daha söyemek istiyorum. İşçi kardeşlerimizin yanında Belediyede çalışan memur kardeşlerimiz var, itfaiyeci kardeşlerimiz var, zabıtalarımız var.

Onların da hakkına artık saygı duyun ve hakettikleri ne ise verin. Bu insanlara reva gördüğünüz sosyal destek sözleşmesinden kaynaklı fonu yükseltin. Pandemi dönemini yaşadık. Öğretmenininden mühendisine esnafından memuruna birçok iş kolundaki insanımız zor günler geçirdi, evlerinde kaldılar. Evinde kalmayan bir tek işçi kardeşlerimiz vardı. Sokaktan hiç geri çekilmediler, sokakları temizlediler, dezenfekte işlemlerini yaptılar. Zabıtalarımız denetim yaptılar. Artık hakkı, hak sahibine verelim.

NEREDEYSE ON YILDIR KADEME YÜKSELTİLMESİ YAPILMIYOR.

Sınav açalım kademe ilerlemesine fırsat verelim. Artık belediyede vekaleten bakılan koltuklardan vazgeçilsin. Liyakatli olunsun. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde koltuk sahiplerinin %90 ı vekaleten oturuyor, asil yok. Şu an 100'e yakın kardeşimiz sınav için başvuru yapmış durumda bu yüz kardeşimize de red cevabı geldi. Gerekçeleri ise istihdam açıklarının olmadığı yönünde.

O zaman bu koltuklarda neden vekaleten oturuluyor. Koltuğun asil sahibi olmalıdır. Asil sahibine koltuğu teslim edin.

GREV KARARI ÖNCESİNDE DAİRE BAŞKANLARI ACELE BİR TOPLANTI YAPTILAR VE GREV KARARININ SABAHINDA ÇOĞU İŞÇİMİZE BİR MESAJ GELDİ.

İşçi kardeşlerimizi grev kararından caydırmak için telefonlarına atılan mesajlar hem işçimizi hem de bizi şaşırttı. 2800 küsür işçimizin1200 tanesine vasıfsız işçi gözüle bakan bir belediye var karşımızda.

Belediye işçisine "size biz iş vermesek başka yerde çalışma imkanınız yok" diyebiliyorar. Bu cümleyi kabul etmek sineye çekmek mümkün değil. Biz işçi kardeşlerimizin arkasındayız. Her işçimiz aldığı parayı sonuna kadar hakediyor.

SİZLERE SORUYORUM!

İtfaiyeci Vasıfsız mı? Zabıta Vasıfsız mı? Her gün sokaklarımızı Temizleyen işçiler Vasıfsız mı? Güvenlik Görevlisi Vasıfsız mı? Aşçı vasıfsız mı? Şoför Vasıfsız mı?

En düşük işçi maaşı giydirilmemiş net şekliyle 4500 TL yapılsın. İşçimiz evinde rahat etsin kirasını rahat ödesin, sizin yüzünüzden bu insanlar iki yıl önce kredi çektiler, ev aldılar düğün yaptılar. Bugün o kredileri ödeyemeyen memur kardeşlerimiz var, işçi kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize teklif edilen günlüm zam miktarı ile bir simit dahi alınmıyor.

BELEDİYENİN ZAM TEKLİFİ İLE BİR İŞÇİ, SİMİT DAHİ ALAMIYOR.

Vasıfsız yöneticilerin yönettiği bir şehirde, bu insanlara vasıfsız diyecek kadar düşmüş bir insandan şunu istiyorum. İstifa edin bu şehri, bu şehrin vasıflı ve güzel insanlarına burakın. Biz şehrimize sahip çıkarız, kimse merak etmesin.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ PROPAGANDASIYLA ÇIKTIKLARI BU YOLDA HERKESİN GÖNLÜNÜ KIRIYORLAR.

Vatandaşı görmezden geliyorlar, işçi ve memuru görmezden geliyorlar. Su parasını, emlak vergisini, reklam ücretlerini veya kira ücretlerini ödeyemeyen vatandaşlarımızı haciz ile tahdit ediyorlar.

Memurlar tüm Türkiye’de uygulanan sosyal denge sözleşmesine uyulmasını istiyorlar. İşçilerini, memurlarını, Çalışanşanlarını görmezden gelen belediyeye karşı hep beraber, birlikte hareket edeceğiz.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNDEN KASITLARI BU İSE BİZ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN TAM KARŞISINDAYIZ. ÇÜNKÜ KENDİ ÇALIŞANINA DESTEK OLMAYAN VE İŞÇİSİNİ KOLLAMAYAN BELEDİYENİN ŞEHRİNE VE HEMŞEHRİLERİNE BİR FAYDASI OLAMAZ.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326