Kahramanmaraş’ta imama saldırıya tepki!

Kahramanmaraş’ta Cami imamının darp edilmesine Türk Diyanet Vakıf Sen’den tepki geldi.

Kahramanmaraş’ta imama saldırıya tepki!

Kahramanmaraş’ta imama saldırıya tepki!

Kahramanmaraş’ta Cami imamının darp edilmesine Türk Diyanet Vakıf Sen’den tepki geldi.

05 Ağustos 2022 Cuma 11:40

Basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getiren Türk Diyanet Vakıf Sen İl Başkanı Veli Dinçaslan, şunları söyledi;

“Kahramanmaraşımızın kurtuluşunda en büyük rol oynayan Sütçü imam , Rıdvan hocalarımız dır. Ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasında ,dün olduğu gibi bu günde öncü ve önderlik eden yegane kurumumuz DİYANET ve onun cefakar ve vefakar çalışanlarıdır. Her türlü zorluğa karşı ülkemizin en ücra yerine kadar uzanan DİYANET görevlileri DEVLETİNİ ve DİNİNİ en güzel bir şekilde temsil etmek için gece gündüz çalışmaktadır. Son günlerde acımasızca eleştirilere ve saldırılara uğrayan DİYANET ve Çalışanları asla sahipsiz değildir. Malesef bu saldırılara bir yenisi daha eklenmiştir. İlçemiz Müftülüğüne bağlı SAKİNLER Cami İmam Hatibi Süleyman TUĞ ’a Görev yaptığı camisinin önünde Dün akşam namazından sonra kendini bilmez Sözde bir gazetecinin Fiziki ve psikolojik saldırısına maruz kalmıştır.

Toplumu din konusunda aydınlatmak, vatandaşlarımıza rehberlik yapmak için görev yapan, kendisini geliştirmiş, göreviyle ve yaşantısıyla örnek olan, yol gösteren din görevlilerine yapılan saldırıları anlamakta güçlük çekiyoruz.

Saldırgan şahsı tekrar kınıyor yargı önünde hesap vermesi için gerekli girişimde bulunduğumuzu ve takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Şu günlerde herkesin çocuklarımıza ve gençlerimize Kur’an öğreten, Allah, Peygamber, anne, baba, tabiat , Vatan ve insanlık sevgisini anlatan ve ahlaklı insanlar olarak yetişmesine vesile olan din görevlimize yapılan bu saldırı asla cezasız kalmamalıdır.

Bu olaylar bizleri de derinden üzüntüye sevk etmektedir. Bizleri ve din görevlisi bütün arkadaşlarımızı üzmektedir.

Saldırıya uğrayan din görevlimiz görevinde başarılı, çevresinde örnek kişiliğiyle tanınmış bir hocamızdır. Yaptığı hizmetlerle vatandaşlarımız tarafından da takdir görmektedir. Yapılan güzel faaliyetleri anlayamayan, kavrayamayan veya bu güzel işlerden rahatsızlık duyan bu şahıs, kendince kaba kuvvetle görevlimizi yıldırmak istemektedir.

Bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, din görevlimizin ve bütün meslektaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğimizi ifade ediyor, hem adli hem de idari gelişmeleri yakinen takip edeceğimizi bildiriyoruz.

Kavgayla, vurmayla, kırmayla hiçbir şey çözülmez.

Bu menfur saldırıyı yapan şahsı tekrar kınıyor, hocamıza geçmiş olsun diyoruz Ve bu kurum ve çalışanları bu ülkenin üvey değil öz evladı olduklarını hatırlatıyor sahipsiz olmadıklarını Gür bir şekilde haykırıyoruz Çünki sahipsizin sahibi ALLAH tır diyor her zaman yanlarında KAMU SEN ve TÜRK DİYANET VAKIF SEN’in olacağını söylüyoruz.Var olsun Kamu sen İyiki Varsın Türk Diyanet Vakıf Sen.

Son Güncelleme: 05.08.2022 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326