Kim Demiş Maraş Sahipsiz Diye

Mahir Ünal, Vahdettin Özkan, Ahmet Özdemir, Ali Öztunç, Sami Kervancıoğlu, Adem Mağralı…

Kim Demiş Maraş Sahipsiz Diye

Kim Demiş Maraş Sahipsiz Diye

Mahir Ünal, Vahdettin Özkan, Ahmet Özdemir, Ali Öztunç, Sami Kervancıoğlu, Adem Mağralı…

15 Kasım 2019 Cuma 20:35

Kahramanmaraşlının dilinden düşmeyen ‘Maraş sahipsiz’ sözü her nekadar haklı bir serzeniş olsada, kentin siyaset, bürokrasi ve iş dünyasında öne çıkan 6 isim şehrin geleceği için gecesini gündüzüne katıyor.

Kentin ‘enleri’ diyeceğimiz bu ismlerin başında iş dünyasında son dönemde yıldızı parlayan Sami Kervancıoğlu geliyor.  

.. 

Sami Kervancıoğlu Kahramanmaraş'ta yapmış olduğu çalışmalardan dolayı artık adını duymayan kalmadı.

... 

Öyle ki Kervancıoğlu Kahramanmaraş'a yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gelen Hayrettin Güngör beyin, STK başkanları ile görüşmemesinden dolayı STK başkanlarınında sıkça ziyaret aldığını biliyoruz öyle' ki, STK başkanlarının fikir beyan ettiği ve projelerini istişare ettiği isim haline geldi.

.... 

 Aynı zamanda MÜSİAD İl Başkanı da olan Sami Kervancıoğlu, hakikatten Kahramanmaraş'ta çok ciddi katkı sunuyor. Öte yandan Kahramanmaraş için gecesini gündüzüne katıp çalışan, şehrin bir numaralı iş adamı oldu. 

..... 

Özellikle Kervancıoğlu'nun geri planda bütün STK başkanlarından almış olduğu projeleri Sayın Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'a sunduğunu biliyoruz.

...... 

Bilinmesinde ise yarar gördüğüm bir diğer husu ise, Sayın Özkan'ın Kahramanmaraş için ne yapılabiliriz noktasında sık sık Kervancıoğlu ile bir araya geldinide defalarca duydum.

....... 

Özetle benim anladığım kentin kalkınması için çırpınıyorlar. Canı yürekten her ikisine'de Memleketim adına teşekkür ediyorum. 

........ 

İş dünyasının son 3 ayındaki Kahraman isim ise, İstikbal Kahramanmaraş Hüsna Centroom şirket müdürü Adem Mağralı bey geliyor.

......... 

Adem bey çok güzel bir projeye imza attı.

.......... 

Kahramanmaraş çarşı pazar projesi ile Kahramanmaraş'taki esnafın dar gününde onlara cansu'yu olsun diye bir proje kampanyasının fikir babalığını yaptı ve bu proje kampanyası Kahramanmaraş'ta ciddi manada olumlu karşılık buldu.

Özellikle Adem beyle ilgili şunu belirtmek isterim, Adem bey tarafından hazırlanan proje, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odasında bulunan bir şahıs tarafından sahiplenmek istendi.

........... 

Yapılan bu çalışmanın Adem beye ait olduğu geç fark edilse de,  Adem bey ‘burada projenin benim olması önemli değil, şehre katkı sunması önemli’ diyerek mütevazi duruşu ile Kahramanmaraş'ın önde gelen isimleri tarafından takdir topladı.

............ 

Bu hareketiyle Adem bey bence güzide şehrimizdeki iş adamları arasında, son üç ayın Kahramanı olmayı hak ediyor.

............. 

Kendisine Kahramanmaraş için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kutluyoruz.

............. 

Ayrıca kentin gelişmesi için çalışan Sayın Vali Vahdettin Özkan beyi’de unutmamak gerek. Toplantı üstüne toplantılar düzenleyip STK temsilcileriyle fikir alışverişi yapan sayın valimiz milletinin hizmetkarı olmayı gerçek manada sürdüryor.

.............. 

Kahramanmaraş’ın siyasetçiler arasındaki enleri ise hiç kuşkusuz Mahir Ünal, Ahmet Özdemir ve Ali Öztunç. Ünal’ın Kahramanmaraşlı olarak Türk siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırdığı herkes tarafından biliniyor.

............... 

Kahramanmaraş’ın probleriyle ilgili Mahir Ünal ile dirsek temasında bulunarak çözüm üreten Ahmet Özdemiri ise tabiki unutmamak gerekli.

................ 

Birbirinden kopuk siyasetçilerle dolu bu kentte Mahir Ünal ve Ahmet Özdemir iklisi el ele gönül gönüle vererek hizmet götürüyorlar.

................. 

Son seçimlerde TBMM’de Kahramanmaraşı temsil yetkisi elde eden Ali Öztunç ise ‘Atom karınca’ lakabına yakışan performansıyla kentin akla gelen tüm sorunlarını korkusuzca mecliste dile getiriyor.

.................. 

Yetkililerden hesap soruyor.

................... 

Gerek vantandaşın sesi olması, gerkse halkla kucaklaşması, onu Maraş siyasetinin enleri arasında yerini korumasına katkı sunuyor.

..................... 

Son olarak bölük pörçük olmuş Maraş siyasetinin içler acısı halini bir anektotla bitirmek istiyorum.

...................... 

Geçtiğimiz günlerde köşe yazarlarımızdan olan Tarihçi Yazar Ali Gemci, Sosyal medya hesabı üzerinden tiye aldığı bir yazısında, kentte iktidar partisinin il başkanın değiştiği yönünde yazı kaleme almış.

....................... 

Bu yazıyı okuyan Kahramanmaraş’ın Ak Partili Milletvekillerinden bir taneside mevcut başkan Ömer Oruç Bilal Debgicinin görevden alındığını sanarak kendince yeni il başkanına telefon açıp tebrik etmiş.

.........................

Vekilin telefondaki muhatabı ise haliyle büyük şaşkınlık yaşamış.

...........................

Yaşanan bu acı olay,

..............................

Kahramanmaraş’ta siyasetçilerin birbirinden ne kadar kopuk olduğunu gözler önüne birkere daha sermiştir.. 

Son Güncelleme: 15.11.2019 22:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326