Kipaş Holding Ülkemize Enerji Veriyor

MW-100 2021 Türkiye’nin En Büyük Elektrik Üreticileri Raporu yayınlandı.

Kipaş Holding Ülkemize Enerji Veriyor

Kipaş Holding Ülkemize Enerji Veriyor

MW-100 2021 Türkiye’nin En Büyük Elektrik Üreticileri Raporu yayınlandı.

22 Mart 2021 Pazartesi 10:01

Enerji Günlüğü Dergisi ve uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in hazırladığı rapora göre Kipaş Holding’e bağlı enerji yatırımları ilk yüzde 50. sırada yer aldı. Listede ilk üç sırada ise; Elektrik Üretim A.Ş, Enka ve Enerjisa bulunuyor.

KiPAŞ HOLDİNG ENERJİ YATIRIMLARIYLA İLK YÜZDE

Kipaş Holding enerji yatırımlarıyla da sektörde kendisinden söz ettiren bir konumunda. Aydın - İzmir bölgelerinde faaliyet gösteren, Kipaş Holding Enerji Grubu şirketlerinden, Maren Maraş Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş’nin 7 adet, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş’nin 2 adet ve Kiper Elektrik Üretim A.Ş’nin 1 adet olmak üzere toplamda 10 adet Jeotermal Elektrik Üretim Tesisi bulunmaktadır. Ayrıca Karen Kahramanmaraş Elektrik Üretim A.Ş’nin de Karaman-Ermenek’te 1 adet Hidroelektrik Üretim tesisi bulunmaktadır.

Hidroelektrik Enerji ve Jeotermal kuyu sondajı ile elektrik üretimi faaliyetlerini yürüten Kipaş Holding yenilenebilir enerji yatırımları ile birlikte Toplam Kurulu Güç bakımından 307 MW’ı geçmiş olup, bünyesinde toplamda yaklaşık 400 kişi istihdam ederek yılda yaklaşık 1.600 GWh enerji üretimi yapmakta ve Türkiye’nin enerji ihtiyacına büyük destek sağlamaktadır.

GÜCÜMÜZÜ ÇALIŞANLARIMIZDAN ALIYORUZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanefi Öksüz yeni enerji yatırımlarıyla listede üst sıralara yükselmeyi hedeflediklerini belirtirken:

“Kipaş Holding olarak ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu alanlarda yatırım yapmaya ve faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi enerji de bu ihtiyaçlarımızdan biri. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda özellikle sürdürülebilir ve çevreye dost üretim metoduyla hareket ediyoruz. Bu yüzden jeotermal ve hidroelektrik enerji üretimine ağırlık veriyoruz. Kısa zamanda Türkiye’nin en çok enerji üretimi yapan şirketlerden biri olduğumuz için gurur duyuyoruz ve gücümüzü her başarımızda olduğu gibi çalışanlarımızdan alıyoruz. “dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326