Kmtso Kahramanmaraş Basını İle Buluştu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecilerle bir araya gelen KMTSO Başkanı Serdar Zabun, basın mensuplarının Gazeteciler Gününü kutlayarak mesleğin önemine vurgu yaptı.

Kmtso Kahramanmaraş Basını İle Buluştu

Kmtso Kahramanmaraş Basını İle Buluştu

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecilerle bir araya gelen KMTSO Başkanı Serdar Zabun, basın mensuplarının Gazeteciler Gününü kutlayarak mesleğin önemine vurgu yaptı.

15 Ocak 2020 Çarşamba 11:04

Toplantıya, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Şirikçi, Adnan Toprak, Mehmet Beşen ve Mikail Utlu ile KMTSO Meclis Üyesi Mehmet Yüzbaşıoğlu, Kahramanmaraş Basın İlan Kurumu Müdürü Abid Vanlı, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ile çok sayıda basın kuruluşu yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Programda konuşan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, basının kamuoyu vicdanının sesi olduğunu, Türkiye'nin daha demokratik ve tam bağımsız ilerleyişine en çok katkıyı yapanların başında geldiğini söyledi.

Zabun konuşmasında şunlara değindi: “Sizlerle bugün bir arada bulunmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ederek, kendini gazetecilik mesleğine adamış tüm kıymetli basın mensuplarımızın çalışan gazeteciler gününü, içtenlikle tebrik ediyorum. Hiç şüphe yok ki, basın, kamuoyu vicdanının sesidir. Kamuoyunun eksiksiz ve tarafsız bilgilendirilmesini sağlayan, meslek ilkeleri çerçevesinde dürüst, demokratik değerlere ve insan haklarına uygun biçimde gazetecilik mesleğini icra eden basın mensuplarımız, Türkiye'nin daha demokratik ve tam bağımsız ilerleyişine en çok katkıyı yapanların başında gelmektedir. Zorluklarla dolu, meşakkatli ve bir o kadar da, şerefli, onurlu bir meslek gazetecilik. Bu anlamda, gazetecilerimizin daha iyi çalışma koşulları ile emeğinin hakkını alabildiği, kendini geliştirebildiği bir basın ortamına kavuşmaları da en büyük arzumuzdur. Bununla birlikte, Türk basınının zenginleşmesi ve daha özgürlükçü bir yapıya kavuşması, iş dünyamız için de büyük bir öneme sahiptir”.

Kahramanmaraş’ın, her yönüyle, insanıyla, doğasıyla, havasıyla ve suyuyla, Türkiye’nin nadide bir şehri olduğuna vurgu yapan Zabun, “Bu anlamda, bu coğrafya her türlü övgüyü ve her türlü hizmeti fazlasıyla hak etmektedir. Çok şükür ki, Kahramanmaraş, bugün Türkiye’nin endüstriyel altyapısının en güçlü olduğu kentlerden birisi haline gelmiştir. Bu başarının altında yatan, ana unsur, dürüst, çalışkan ve devletine, memleketine sevdalı bir toplum. Kahramanmaraş’ı, başarılı kılan, diğerlerinden ayıran, özünde taşıdığı bu ruhtur. Kahramanmaraş’ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine çok önemli katkıları bulunan siz değerli basın mensuplarımızla zaman ve mekan mefhumu olmaksızın süreklilik arz eden bir diyaloğumuz var. Bizim tüm çalışmalarımızda her zaman en güçlü desteği yine sizler verdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Emeğinize, yüreğinize sağlık diyorum.” şeklinde konuştu.

kadim kentimizin gelişmesine katkı sağlamak” diyen Zabun, “Bu amaç doğrultusunda, sizlerle olan bağımızı güçlendirmek, Kahramanmaraş söz konusu olduğunda tek ses, tek yürek olmak ve basının gücünü, doğru ve etkin şekilde kullanarak doğru işlere imza atmak istiyoruz. Bu anlamda, hem karşılıklı sohbet etmek, hem de basın sektörümüzün önemli meselelerini istişare etme imkanı oluşturmak amacıyla bu toplantıyı organize ettik. Sizler de davetimize icabet edip zaman ayırdınız, geldiniz. Sizlere tekrar hoş geldiniz diyor, birliğimizin, beraberliğimizin daim olması dileklerimle, hepinize gönülden şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu yaptığı konuşmada, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bizleri unutmayan KMTSO’ya ve Başkanımız Serdar Zabun’a öncelikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Deveboynu, gazeteciliğin üç kısma ayrılmış durumda olduğunu, birincisinin televizyon yani uydu yoluyla karasal yayın yapanlar, ikincisi yazılı basın ve üçüncü internet siteleri ile devam eden medya kuruluşları mevcut olduğunu söyledi. Deveboynu şunları kaydetti: “Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle sosyal medya da önemli bir konuma geldi. İnternet sitesi kullanıcıları aynı zamanda sosyal medyayı da kullanıyor. Ekibi olan, işine yatırım yapan, işiyle alakalı her zaman istişare eden, kendini bu işe adamış insanlar bu işte gelecekte ayakta kalabilecek ama işine yatırım yapmıyorsa, kendisini geliştirmiyorsa zamanla da yok olacak. Çünkü artık bazı taşlar yerinden oynuyor. Biz basın olarak hem internetimizi hem de sosyal medyamızı birbirine eşleştirebilirsek, ilaveten yazılı basın olarak üçünü bir araya getirebilirsek, televizyonlar da kendi içinde sosyal medya ve internet yayınlarını da güçlendirirse güçlü bir basın oluşur. Yoksa sokaktaki herkes bir basın mensubu gibi yazabiliyor, çizebiliyor, paylaşabiliyor ama bizim buna kendi içimizde değer katmamız gerekiyor. Biraz daha kendi içimizde erişilebilirliğimizi artırmamız lazım.”

Toplantı karşılıklı istişare ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326